nlc.hu
Életmód

Videó: újra jár az a 2 éves amerikai kisfiú, aki egyik napról a másikra lebénult

Újra jár az a 2 éves amerikai kisfiú, aki egyik napról a másikra lebénult – videó

2020 decemberében Alaric Bridgemannál transzverzális myelitis nevű betegséget diagnosztizáltak, miután egyik napról a másikra lebénult.
kisfiú, bénulás, gyógyulás

A szülők, Dustin Bridgeman és Sarah Newell azt mondták a Good Morning Americának, hogy Alaric mozgásával semmi gond nem volt, bár panaszkodott a hátában egy izomfájdalomra. Egy nappal a csontkovács és a helyi sürgősségi osztály látogatása után a kisgyermek egyszer csak nem tudott többé felállni és mozgatni a karját. A szülők érthető módon nagyon megrémültek, és először azt gondolták, hogy esetleg a koronavírus állhat a tünetek mögött. Azonnal a kórházba rohantak, ahol azt mondták nekik, hogy Alaricet az ohiói Akron Akron Gyermekkórházába kell vinni egy neurológushoz.

Az út közben még komolyabbra fordult a helyzet, a kisgyerek ugyanis teljesen lebénult, a kórházban pedig a vizsgálatok során kiderült, keresztirányú myelitis (a gerincvelő fókuszos gyulladása – a szerk.) okozhatja a tüneteket.

Alaric egyből szteroidot és plazma kezelésben részesült, december 24-én pedig elkezdték nála a fizikoterápiát. Az édesanyja azt mesélte a GMA-nak, hogy az orvosok eleinte nem tudtak semmi biztosat mondani a jövőre nézve, így azt sem, hogy a kisfiú visszanyeri-e a mozgás képességét. Teljes bizonytalanságban vágtak neki a rehabilitációnak.

Érthető módon a fizikoterápia eleinte nagy kihívás volt a kicsinek, de Alaric napról napra, apránként javult, és láthatólag mindent beleadott, hogy újra mozgatni tudja apró testét, és végre hazamehessen a testvéreihez.

Január 29-én végül eredménnyel jártak a kezelések, az orvosai úgy döntöttek, hogy Alaric hazamehet, miután egy járókeret segítségével újra tudott járni és láthatólag a gyógyulás útjára lépett. A szülők nagyon büszkék az alig kétéves kisfiúra, aki keményen harcolt, hogy a teljes bénulásból visszatérjen.

A videó, amiben láthatjátok a kisfiú történetét:

Fotó: Facebook

Még több felemelő történet:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top