nlc.hu
Életmód

Felmentettek 3 lengyel aktivistát

Felmentettek 3 aktivistát, akik szivárványos zászlókkal díszítettek fel egy szentképet Lengyelországban

A bűnük annyi volt, hogy szivárványos zászlóval díszítettek fel egy nagy becsben tartott római katolikus szentképet.
szivárvány, zászló

Egy lengyel bíróság kedden felmentette azt a három aktivistát, akiket szentségtöréssel és a vallási érzületek megsértésével vádoltak meg, amiért szivárványos zászlóval díszítettek fel egy nagy becsben tartott római katolikus szentképet. –írja a Szabad Európa

A három nő még 2019-ben készítette el a posztert, amelyen szivárvány övezte a glória helyett Szűz Mária és a kis Jézus képét. Az volt a céljuk, hogy tiltakozzanak a befolyásos lengyel egyház meleg kisebbségekkel szembeni elutasítása ellen.

Plock város bírósága semmi nyomát nem látta bűnténynek és úgy találta, hogy az aktivistákat nem abból a célból cselekedtek, hogy megsértsék bárki vallási érzületét vagy Szűz Mária ábrázolását, jelentette a lengyel média.

A három nő ügyére a szólásszabadság próbájaként tekintettek Lengyelországban, miután a kormány keményen ellenzi a szekularizációt, a liberális nézeteket gyakran külföldi szélhámosságnak tartja. 

Forrás: Szabad Európa

Fotó: Pexels

Még több LMBTQ téma az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top