nlc.hu
Életmód

Mit jelent a szakítós álom?

Nem feltétlenül jelent rosszat, ha szakításról álmodtál

Amikor verejtékben úszva ébredsz fel, mert szakításról álmodtál, akkor nem kell rögtön kétségbeesni, több jelentése is lehet az álmodnak.

Az álomban az a jó, hogy sosem egyértelműen arra utalnak, amiről szólnak. Ahogy az sem jelenti a halálodat, ha a halállal álmodtál, úgy a szakítós álmoknak is többféle jelentése lehet. Nézzük meg, hogy a különböző szakítós álomforgatókönyvek mit jelenthetnek.

Szakítottál a pároddal

Ha arról álmodtál, hogy megmondod a párodnak, hogy szakítani akarsz, akkor az jó eséllyel azt jelenti, hogy valamin változtatnod kell a saját érdekedben. Fel kell adnod egy rossz szokást például, vagy ki kell iktatnod az életedből egy számodra fontos dolgot, ami nem tesz jót neked – például: túl sok evés, dohányzás, kevés mozgás. Ritkább esetben mutat arra ez az álom, hogy a valóságban is szeretnél szakítani a pároddal, mert elégedetlen vagy a kapcsolattal.

Nem szakítottál az exeddel

Ha az álmodban még mindig a párod az exed, azaz nem szakítottál vele, akkor az jelentheti azt, hogy mélyen belül nem fogadtad még el a szakítást. Lehet a tudatalatti jelzése arra, hogy szembe kell nézned a valósággal és el kell engedned végre az exedet, hogy tovább tudj lépni. Olykor pedig azt jelenti ez az álom, hogy maradtak megoldatlan dolgok közted és az exed között, ami miatt egyikőtök sem tudja igazán feldolgozni a szakítást.

Ezt jelenti a szakítás az álomban

Nem biztos, hogy rosszat jelent a szakítás az álomban (Kép: Unsplash)

A párod szakított veled

A legfájdalmasabb álmok egyike, pedig valójában jót szokott jelenteni, ha a párod szakít veled álmodban: az elköteleződésre utalhat, azaz arra, hogy egyre komolyabb köztetek a kapcsolat. Általában nagy fordulópontoknál törhet elő ez az elég gyakori álom, amikor a párkapcsolat egy új lépcsőfokához értek, például összeköltözésre vagy esküvőre készültök. Ez az álom a párkapcsolat előző szakaszának végét szimbolizálja.

A házastársad válni akar

Ha a férjed/feleséged közölte veled álmodban, hogy válni akar, akkor általában nem következik ez be a valóságban. Inkább csak olyan problémákra utal, amin ketten együtt kellene dolgoznotok a házasságban. Keress olyan konfliktusokat egy ilyen álom után, melyeket a szőnyeg alá söpörtetek az évek során, de ketyegő bombaként csak arra várnak, hogy rombolják a házasságot. Ez az álom arra is utalhat, hogy valamelyik oldalról az anyós, após túlságosan beleszól a házasságba és káros hatással van a kapcsolatotokra.

Nagyon szomorúan szakítottál a pároddal

Az sem mindegy, milyen hangulat kísérte a szakítást, ha álmodban te voltál a kezdeményező fél. Ha nagy szomorúság telepedett rád a saját döntésed miatt, akkor az gyakran annyit jelent, hogy nehéz időszakon mentek át a kapcsolatban. Talán sok vita és konfliktus volt az utóbbi időben köztetek, emiatt keletkezett ez az álom. Az, hogy szomorú vagy álmodban a szakítás közben, arra utal, hogy erős érzelmeid vannak a párod iránt, és valójában azt szeretnéd, ha megoldanátok a problémákat, mert együtt akarsz maradni vele. Ezzel az álommal a tudatalattid azt üzeni, hogy ne add fel, harcolj a párkapcsolatodért!

A boldog párkapcsolat:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top