nlc.hu
Életmód

Lezárták a Markó utcai mentőállomás bejáratát

Építkezés miatt lezárták a mentőpalota bejáratát – csak erről nem szóltak a mentősöknek

Egy mentőautónak tolatva kellett kiállnia, még napokig tart az abszurd helyzet.
Központi Mentőállomás bejárata

Nagyot néztek a Központi Mentőállomás munkatársai, amikor felfigyeltek arra a munkavégzésük szempontjából amúgy elhanyagolható tényre, hogy

nem tudnak kiállni a Markó utcai épületből.

A bejáratot ugyanis egyszerűen lezárták egy a szomszédba érkező daru miatt.

Az Országos Mentőszolgálat ezt írta a Facebookon:

Ezért is különös, hogy éppen a Központi Mentőállomást nem értesítették arról, hogy a szomszéd ház építéséhez érkező daru miatt lezárták az utcából kiforduló mentők felvonulási útvonalát. Az első beteghez siető mentőegység ma reggel emelte magasra a szemöldökét a határozottan váratlan úttorlasz láttán és miután (a mögöttük felsorakozott autókkal együtt) visszatolattak egy teljes utcát, még vonulás közben értesítették a mentésirányítást, a mentőállomást és a mentőszolgálat biztonsági vezetőjét, aki percekkel később már a helyszínről kérte a rendőrség és az illetékes szervek segítségét ahhoz, hogy ez ne fordulhasson elő még egyszer. Az útlezárás végeztéig (feltehetően napokig), a mentők egyelőre csak forgalommal szemben tudnak kihajtani a Markó utcából, ezért (is) kérjük, senki ne megszokásból vezessen a budapesti belvárosban!

Kiemelt kép: Google Street View

További cikkek a témában

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top