nlc.hu
Életmód

Egy autista fiú motivációs leveléért rajong a LinkedIn

Milliókhoz jutott el az autista fiatalember motivációs levele

Ryan Lowryt a posztja után a legnagyobb számítástechnikai cégek keresték meg.

Ryan Lowry a 20. születésnapja előtt a LinkedIn oldalára feltöltött egy levelet, amiben leendő főnökét keresi, és természetesen, ahogy annak lennie kell, azért írt magáról is, például hogy milyen idős, hol él, leírta azt is, hogy autizmust diagnosztizáltak nála, és azt is, hogy nagyon jó matekos, ért a számítógépekhez, nagyon gyorsan tanul, hogy egyedi humora van.

„Megígérem, ha felveszel és segítesz betanulni, nem fogod megbánni a döntésed. Rendesen be fogok járni, végzem a dolgom, ahogyan kell és nagyon keményen fogok dolgozni” – tette hozzá Lowry, aki legszívesebben valamilyen számítástechnikával vagy animációval kapcsolatos munkakörben szeretne elhelyezkedni.

A virginiai fiatalember levelére gyorsan felfigyelt a többi felhasználó, több ezer komment érkezett a posztjához, és szülei állítása szerint milliókhoz jutott el, írja a Good Morning America.

 

Ryan jelenleg egy olyan kávézóban dolgozik pénztárosként és baristaként, ahol csak sajátos nevelési igényű fiatalokat foglalkoztatnak. A saját LinkedIn-oldalát édesapja segítségével hozta létre, mert a szülők szeretnék, ha számítógépes ismereteit a munkájában is kamatoztatni tudná. Ryan pedig úgy döntött, egy kézzel írt levéllel próbálja meg felhívni magára a potenciális munkaadók figyelmét.

És milyen jól tette, a posztjához özönleni kezdtek a kommentek, és az elmúlt hetekben olyan nagyvállalatok vették fel vele a kapcsolatot, mint a Microsoft és a Dell, igaz, konkrét ajánlatot még nem kapott.

Férfi laptoppal

Fotó: Pexels/Keira Burton

Tippek álláskeresőknek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top