nlc.hu
Szabadidő

Kulcscsomó mint önvédelmi eszköz

Így lesz önvédelmi eszköz egy kulcscsomó

Így fogd meg a zsebedben a kulcsot, ha nem érzed magad biztonságban.

Nagy népszerűségnek örvend egy TikTok-felhasználó videója, amelyben azt mutatja meg, hogyan fogd meg a kulcsodat, ha esetleg önvédelemre kell használnod.

Így használd a kulcsodat önvédelmi eszközként

Képünk illusztráció (Fotó: Maria Ziegler/Unsplash)

Sok nő használja önvédelmi eszközként saját keze ügyébe kerülő kulcscsomóját, miközben egyedül sétál valahol a városban, és valaki rátámad. Azonban nem mindegy, hogyan fogjuk meg a kulcsokat. A klasszikus módszer szerint az ujjaink közé kell a kulcsokat helyeznünk, így ha arra kerül a sor, hogy védekezésből visszaüssünk, a kulcscsomó bokszer gyűrűvé válik.

Egy TikTok felhasználó szerint azonban ez a módszer nem annyira hatásos, ugyanis akár önmagunkat is megsérthetjük vele, hiszen ha ütünk vele, a kulcs a nyomástól belefúródhat a tenyerünkben.

„Ehelyett fogjuk a kulcscsomó leghosszabb kulcsát, és fogjuk meg így” – mutatja a videóban, miközben a hosszú kulcsot a marka közé szorítva ütlegeli a neszesszerét:

Azt is megmutatja, hogy a klasszikus módszer mennyire hatástalan, amikor a támadó hátulról érkezik. Ha az öklünkben tartjuk a kulcsot, az sokkal jobb és biztonságosabb ideiglenes fegyver. Reméljük, senkinek sem kell olyan helyzetbe kerülnie, ahol megfogadhatja ezt a tanácsot.

(via)

Még több önvédelmi tipp az nlc-n

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top