nlc.hu
Életmód

Aida Barnes kosárlabda-edző az internet új sztárja

Szülés után egy héttel már dolgozott, a meccs szünetében fejte anyatejét a kosáredző

Aida Barnes az anyák új hőse, aki kendőzetlenül megmutatja, mekkora meló ez.
Aida Barnes

Aida Barnes fejében egy pillanatig sem fordult meg, hogy anyaként ott kellene hagynia a munkáját. Az Arizonai Egyetem kosáredzőjeként a Wildcats nő csapatot vezeti, ez pedig nemcsak rengeteg munkával, de felelősséggel is jár: egy egész csapatnyi nő függ tőle és néz fel rá. Így aztán nem volt mese, szülés után nem sokkal munkába állt, pár hónapos csecsemőjét pedig mindenhova viszi magával, ott volt például az idei San Antonióban rendezett NCAA nőikosár-bajnokságon is. A meccs szünetében a játékosoknak feltűnt, hogy az edző szokatlanul sokat időzik az öltözőben. Kiderült: éppen anyatejet fej a cumisüveg-melegítő mellett, hogy megetethesse féléves kislányát.

Amikor ez a számára egyébként mellékes tény kiderült, Barnes azonnal sztár lett. Alighanem ez a kép – pár hónappal a szülés után az öltözőben az anyatejét fejő edző-anyuka – azonnal a jelképe lett mindannak, amin anyák milliói mennek át nap mint nap: a munka és a gyereknevelés kőkemény, sokszor lehetetlennek tűnő, mentálisan és fizikailag is kizsigerelő balanszírozásának. Ahogy az „ügyről” azonnal tudósító riporter, Holly Rowe megjegyezte,

Ez neked túl sok információ? Akkor tegyük a normális élet részévé a dolgozó anyukákat és mindazt, amit meg kell tenniük.

Barnes egyébként épp a szezon kezdetén szült, mint elmondta, négy nappal a császármetszés után már Zoom-mítingeken vett részt, amikor pedig beteg lett, küzdöttek érte a játékosai, hogy ő maradhasson az edzőjük. Így is eljutottak a bajnokságig – végül egy ponttal verték meg a csapatot.

További cikkek a témában

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top