nlc.hu
Életmód
Nagyot csökkent a halálozások száma

A halálozási adatok a tavaly októberi szintre estek vissza

Masszív visszaesés következett be a járványügyi adatokban a hétvégén. Ez azt jelenti, hogy már végleg kifulladt a harmadik hullám, vagy csak a hétvégi adatok torzítanak?

A hétfő reggeli adatok szerint előző nap 426 új koronavírus beteget regisztráltak, és 38-an hunytak el a fertőzés következtében. Kórházban jelenleg 2259 koronavírusos beteget ápolnak, lélegeztetőgépen pedig 258-an vannak. Egy nappal korábban még 718 volt az új fertőzöttek, 61 pedig az elhunytak száma, vagyis folytatódik a járványügyi adatok folyamatos csökkenése – írja az Index.

Egyre kevesebb a beteg a Covid osztályokon (fotó: MTI/Balázs Attila)

Egyre kevesebb a beteg a Covid-osztályokon (Fotó: MTI / Balázs Attila)

Eközben első oltást már 4 639 299 fő kapott, 2 727 165 fő pedig már mindkét oltásán túlesett. Az oltásra regisztráltak száma jelenleg már több mint ötmillió, a hétvégén sok regisztrált 16-18 évest oltottak. SMS-el továbbra is lehet időpontot foglalni Pfizerre, de elérhetők a Szputnyik, az AstraZeneca és a Sinopharm vakcinák is. A háziorvosok közben Sinopharm, Janssen és Moderna vakcinákkal folytatják az oltási programot.

Legfrissebb híreink a koronavírus-járványról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top