nlc.hu
Életmód

Magyarok az izraeli-palesztin konfliktusról.

„Ruhában alszunk, hogy ha megszólal a sziréna, kirohanhassunk a lakásból” – magyarok Izraelben

Izraelben egyre feszültebb a helyzet, már a lakosság is veszélybe került,

Több ezer rakéta és teljes készültség Izraelben. Az egyre feszültebb helyzetben már a lakosság is veszélybe került. Erről mesélt Bea az RTL Fókusz című műsorában, aki már hét éve ott él, de először él át ilyen mértékű bombázást. A lakásuktól nem messze is becsapódott egy lövedék.

„Ruhában alszunk, hogy ha megszólal a sziréna, kirohanhassunk a lakásból” – magyarok Izraelben

Fotó:Momen Faiz / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Tegnap éjjel folytatódott a harc Izrael és a gázai iszlamista szervezetek között. Kútvölgyi Bea 7 éve él Izraelben, de először élt át ilyen szintű bombázást. Lakásuktól 1900 méterre csapódott be egy rakéta.

„Ruhában alszunk, hogy ha megszólal a sziréna, kirohanhassunk a lakásból” – mondja Bea, aki a helyzet ellenére sem hagyná el Izraelt, ez az otthona.

Izrael szerint múlt hétfő óta több mint kétezer rakétát lőtt ki a Hamász, nyolc izraeli áldozatról tudni eddig.  112 palesztin, köztük 27 kiskorú vesztette el az életét.

Egy 25 éve Izraelben élő idegenvezető, Bodrogi Zsuzsa szerint a többség nem akar háborút egyik oldalon sem.

Cserháti Tamara szépségkirálynő férje izraeli, 12 évig szolgált katonaként. Családját különösen érinti most a konfliktus, férje testvére katonaként szolgál, megszakadt vele a kapcsolat.

Tudj meg többet Cserháti Tamara családjáról

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top