nlc.hu
Életmód

Orosháza: videó a COVID osztályról

Orosházi COVID napló: így dolgoznak az egészségügyben dolgozók a pandémia alatt – videó

Orosházi COVID-napló – 2021, ezzel a címmel töltött fel egy videót a YouTube-ra az Orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet.
kórház

A filmben egy 12 órás műszak követhető egy diplomás ápoló és az intenzív osztály főorvosának segítségével. A kisfilmet áprilisban vették fel, több szakdolgozó, orvos illetve beteg is megszólal benne.

„A filmmel a célunk bemutatni, hogy egy kisvárosi kórház kollektívája hogyan bírkózik meg a járvánnyal, miként veszi fel a harcot egy korábban nem látott, alattomos betegséggel, és mik azok a motivációk, amik a rengeteg nehézség ellenére előre viszik őket”

 

– írják a videó leiratában.

A kisfilmben többek között szó esik arról, hogy az egészségügyi dolgozók, milyen nagyfokú fáradtságot és terhelést tapasztaltak, és hogy mennyire megterhelő, amikor egészen fiatalokat látnak kimondottan rossz állapotban. Azt is láthatjuk, hogy milyen, amikor egy beteget lélegeztetőgépre kapcsolnak, erről később maga a páciens is mesél.

Bozsár Lajos elmondta, nagyon-nagyon gyenge volt a betegsége idején, és a tüdejét műteni is kellett. Most már jobban van, gyógytornász is fejleszti. Nagy elismeréssel szólt az orvosokról és az ápolókról, majd elmondta: leginkább a családjára vágyik, írja a videó nyomán az Infostart.

Fotó: iStock

Kapcsolódó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top