nlc.hu
Életmód

Túlsúlyos pár közös fogyása

190 kilót fogyott a túlsúlyos házaspár, hogy szülők lehessenek

Raquel és Dustin egymást motiválták a nagy fogyás során, ma már egy egészséges kislány boldog szülei.

A jelentős túlsúllyal élő Dustin és Raquel Hall 9 évvel ezelőtt házasodtak össze. Nagyon szerettek volna közös gyermeket, azonban a nőnek nem sikerült teherbe esnie, még úgy sem, hogy termékenységi kezelésen is átesett. Az orvosok végül szembesítették a házaspárt a ténnyel: ha valóban szeretnének szülővé válni, jó néhány kilótól meg kell szabadulniuk. Mi több, a férjjel közölték azt is, hogy ha nem vált sürgősen egészségesebb életmódra, könnyen elképzelhető, hogy fél éven belül meghal.

„A cipőmet sem tudtam bekötni a túlsúlyom miatt. Éjszakánként már levegőt is nehezen kaptam. Az orvosommal folytatott beszélgetésem megrémített – mesélte a férfi. Hozzátette,  korábban egyáltalán nem volt tisztában az egészséges táplálkozás szabályaival. – Általában napi 13 000 és 15 000 kalória közötti mennyiséget fogyasztottam. Elmentem a Taco Bellbe, és ebédre betoltam 2500 kalóriát. Emellett naponta két-három 2 literes üdítőt is megittam.”

Raquel és Dustin Hall

Raquel és Dustin egykor és most (Fotók: SWNS/Profimedia)

Dustin 2016-ban esett át gyomor bypass műtéten, illetve ezt követően alacsony szénhidráttartalmú diétára váltott és az aktív testmozgás az élete részévé vált. Közel 240 kilóról alig fél év alatt 100 kiló körülire sikerült fogynia. 

A feleség 2018 decemberében végeztette el a gyomor bypass műtétet. Ő akkoriban 135 kiló volt, ám a beavatkozásnak, a diétának és a sportnak köszönhetően 50 kilót ledobott.  A házaspár tehát közösen mintegy 190 kilótól szabadult meg. Néhány hónapra rá pedig életük legnagyobb álma is teljesült: Raquel teherbe esett.

„Véletlenszerűen elvégeztünk egy tesztet, amin egy nagyon halvány második csík jelent meg – idézte fel Dustin. Amikor a második teszt is pozitív eredményt mutatott, az örömük határtalan volt. – Felcsillant a szemem, ránéztem a feleségemre, és meg sem tudtam szólalni.”

Kislányuk, Presley 2020. december 21-én jött világra.

Raquel és Dustin Hall

Raquel és Dustin Hall a kis Presley-vel (Fotó: SWNS/Profimedia)

„Az, hogy anya lehetek, a fogyókúra minden másodpercét megérte. Minden elégetett kalóriát, minden izzadságcseppet az edzőteremben – fogalmazott a 34 éves nő. – A fogyás lehetővé tette, hogy olyan életet élhessek, amiről korábban azt gondoltam, hogy nem tehetem. Olyan, mint egy álom, ami a valóságban még szebb, mint amit valaha is képzeltem.”

via 

Még több nagy fogyás

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top