nlc.hu
Sztárok

Sokat fogyó magyar sztárok

Mintha újjászülettek volna – magyar sztárok, akik rengeteget fogytak

A súlyproblémák a sztárvilág tagjait sem kímélik. Emlékeztek, milyen duci volt még nemrég Király Linda és Tóth Vera? Mostanra azonban diadalt arattak túlsúlyuk felett.

„Szeressük a testünket, függetlenül attól, hogy mi a ruhaméretünk!” Alapvetően egyetértünk ezzel a mondattal, nagyon fontos, hogy jóban legyünk saját magunkkal, hiszen ez minden szeretetkapcsolatunk alapja. De aki küzdött már jelentős túlsúllyal, az jól tudja, hogy kövérnek lenni nem jó. És itt most nem 5-6 kiló, hanem 10-30-50 kiló plusz súly hurcolászásáról beszélünk. Nem tesz az jót hosszú távon sem testnek, sem léleknek. Persze sokan forgatják ilyenkor a szemüket, mondván, miért kell ezen a témán annyit rugózni, hiszen a fogyás képlete rém egyszerű – nem kell annyit enni és kész. 

Csakhogy egyrészt ez nem mindig ennyire szimpla dolog, másrészt mi, emberek nem éppen arról vagyunk híresek, hogy egyszerű, matematikai képletek, törvényszerűségek meg fogadalmak alapján működnénk. Hiszen ha ez így lenne, nem létezne a világban megcsalás, szenvedélybetegség, bűnözés és minden pozícióban az arra legalkalmasabb ember ülne. Mindez távolról sincs így. Ahogy az sem biztos, hogy aki tudatosan étkezik és mozog, annak a testtömegindexe okvetlenül elérkezik egyszer csak a normális tartományba, és ott is marad mindörökké.

Most 10 olyan magyar híresség következik, akik sokat küzdöttek életük során a kilókkal. Mindannyian kőkeményen megharcoltak a jelenlegi formájukért, és sokan közülük azt sem szégyellik elmondani, hogy bizony orvosi segítségre is szükségük volt, hogy elérjék az áhított alakot. Egy biztos: tiszteletet érdemelnek az erőfeszítéseik.

Molnár Anikó

Évek óta harcolt a túlsúly ellen Molnár Anikó, amikor pár évvel ezelőtt egy ismerőse tanácsára úgy döntött, utánajár, nem lehetséges-e, hogy valamiféle hormonprobléma miatt kínozza állandóan a jojó-effektus. 105 kilót mutatott alatta a mérleg, amikor dr. Balogh Illés endokrinológus kivizsgálta, és kiderült, inzulinrezisztenciával küzd. Ezután gyógyszeres kezelés következett, és mellette kerülnie kellett néhány ételcsoportot. Az eredmény pedig több mint 20 kiló mínusz, aminek köszönhetően jobb formában van, mint valaha.

Hat év telt el a két fotó között, Molnár Anikó pedig valósággal újjászületett. (Fotók: smag)

Hat év telt el a két fotó között, Molnár Anikó pedig valósággal újjászületett (Fotók: smag)

Király Linda 

Ha szavaznunk kellene 2019 legsikeresebb magyar életmódváltójára, egész biztos, hogy Király Linda nevét mondanánk. Az ő esetében is sokszor láthattuk már, hogy konstans harcot vív a kilókkal. Nála is kiderült, hogy az állandó hízás-fogyás hátterében inzulinrezisztencia és pajzsmirigy-alulműködés áll. Az énekesnő számára a tartós megoldást egy sleeve-műtét és a rendszeres mozgás jelentette. Most pedig csak úgy ragyog.

Király Linda rengeteget küzdött a súlyával az elmúlt években. (Fotók: smag)

Király Linda rengeteget küzdött a súlyával az elmúlt években (Fotók: smag)

Tóth Vera

Amikor a 2004-es Megasztárban megismertük, Tóth Vera még erősen a plus size kategóriába tartozott – és kisebb-nagyobb kilengésekkel ez így is maradt egészen 2018-ig. Vera számára a megoldást a rendszeres sport és a diéta mellett egy gyomorszűkítő műtét és egy pszichológus segítsége hozta meg. Ma már karcsúbb, mint valaha, és láthatóan az önbizalmának is nagyon jót tett a drámai átalakulás – csaknem 50 kilót adott le.

Tóth Verának egy gyomorműtét hozott tartós megoldást. Ragyogóan néz ki az énekesnő. (Fotók: smag)

Tóth Verának egy gyomorműtét hozott tartós megoldást. Ragyogóan néz ki az énekesnő (Fotók: smag)

Bay Éva

Az örökké mosolygós bemondónő kisugárzása mindig is csodás volt, de elmondása szerint egy idő után már zavarni kezdte, hogy az évek múlásával felszaladtak rá a kilók. Egy gyógynövény-receptúrának köszönhetően aztán tavaly elkezdett fogyni, és közben ösztönösen egyre jobban odafigyelt az étkezésére is. Köztudott, hogy Éva remek szakács, ezt a MasterChef VIP című műsorában is bizonyította. Amióta az életmódváltásba belevágott, a használt alapanyagokat egészségesebb alternatívákra cserélte.

Amikor teltebb volt, akkor is sugárzott Bay Éva (Fotó: smagpictures.com)

Amikor teltebb volt, akkor is sugárzott Bay Éva (Fotó: smagpictures.com)

Ennek és a rendszeres mozgásnak köszönhetően fél év alatt 18 kilótól sikerült megszabadulnia. A tévés csúcsformában van, nem győzi köszönni a rengeteg bókot, amit kap.

Nagyon boldog vagyok, hogy visszanyertem 20 évvel ezelőtti önmagam. 🤗Szeretnék segíteni, hogy nektek is sikerülhessen,…

Közzétette: Éva Bay – 2020. április 3., péntek

Makány Márta

A sztárvilág egyik legkedveltebb magyar divattervezője is teljes ruhatárcserét hajthatott végre az elmúlt időszakban. Akik nem látták mostanában, talán még mindig barokkos testalkatú nőként emlékeznek rá, pedig ez már csak a múlt.

Megérkeztünk a csodálatos Vendôme Luxury-re, nagy szeretettel várjuk a kedves vendègeket!We've arrived at Vendôme Luxury, can't wait to meet the visitors of the exhibition.

Közzétette: Makány Márta – 2016. szeptember 30., péntek

 

Makány Márta nem kevesebb, mint 50 kilótól szabadult meg ugyanazzal a módszerrel, mint Bay Éva. 

A legnehezebb elhinni hogy egész nolmális lettem. Legalább is alkatilag. Nem tudom mikor látom majd a valóságot a tükőrben. Nektek már sikült?

Közzétette: Makány Márta – 2020. február 19., szerda

Kunovics Katinka

Amikor a Romantic zenekar az ezredfordulón befutott, Kunovics Katinka igen nagy túlsúllyal küzdött. Az azóta eltelt 20 évben többször is megpróbált lefogyni, ám a jojó-effektus őt sem kímélte. 2019-ben aztán nagyot robbantott: 10 hónap alatt 60 kilótól szabadult meg. Ebben saját bevallása szerint szerepet játszott a stressz, illetve az is, hogy elkezdett nagyon keveset enni. Arra törekedett, hogy a táplálkozása nagy részét fehérjék alkossák, és közben nagyon sok folyadékot ivott. Az előtte-utána fotója pedig magáért beszél.

View this post on Instagram

Life is a challenge! Don't give up! Never! 🌝

A post shared by Kunovics Katinka (@kunovicskatinka) on

Cseke Katinka

Fantasztikus átalakuláson ment keresztül az elmúlt években Cseke Katinka is. A Jóban Rosszban színésznője 30 kiló feleslegtől szabadult meg, amit négy hónap alatt dobott le magáról. Ebben egy indiai szer, az alacsony kalóriatartalmú ételek és a rendszeres testmozgás segítette. És többször beszélt arról is, milyen sokat köszönhet a barátainak, akik akkor is elfogadták, amikor száz kiló fölött volt a súlya, és a diétája közben is támogatták mindenben. 

Cseke Katinka átalakulása is látványos (Fotók: smag)

Cseke Katinka átalakulása is látványos (Fotók: smag)

Gáspár Laci

Bár eddig csak nőket említettünk, férfi celebritásaink között is vannak, akik drámai átalakuláson mentek át az elmúlt években. Gáspár Laci például sokáig a kellemes hangú, mackós megasztáros volt, de hol vannak már azok az idők!

Hat évvel ezelőtt még mackós pasi volt Gáspár Laci (Fotó: smagpictures.com)

Hat évvel ezelőtt még mackós pasi volt Gáspár Laci (Fotó: smagpictures.com)

Laci mostanra úgy kigyúrta magát, hogy simán indulhatna testépítő versenyen is. Összesen 23 kilótól szabadult meg, kiváló formáját a kitartásának, személyi edzőjének és fehérjedús táplálkozásának köszönheti, melyben kiemelkedő szerepet játszik a lazac. 

Szabó Győző

Bizonyos szempontból kivétel a listánkon Szabó Győző, hiszen ő bizony a szerepei kedvéért ma is előfordul, hogy felszed néhány kilót. De az utóbbi években ő is látványosan átalakult. Mint mondja, jobban odafigyel a táplálkozására, tudja már, mit mivel érdemes és nem érdemes enni, ha jó kondiban szeretne maradni, és a sport is központi szerepet játszik az életében. Meg is látszik: azt valószínűleg senki nem vitatja, hogy az alábbi két fotó fényévekre van egymástól. 

Szabó Győző szinte új ember lett, amióta odafigyel az egészségére. (Fotó: smag)

Szabó Győző szinte új ember lett, amióta odafigyel az egészségére (Fotó: smag)

Emilio

Listánk tizedik helyén pedig következzen a nagy fogyás császára, Emilio, aki alatt pár évvel ezelőtt még 158 kilót mutatott a mérleg. A jelentős túlsúlyt rendszertelen életmódjának és hedonista természetének köszönhette. Ám egyre jobban zavarta, hogy nehezen mozog, az ízületei sajognak, ezért úgy döntött, változtat életmódján, amiben családja is partnernek bizonyult. 

Emilio itt még jókora túlsúllyal küzdött. (Fotó: smagpictures.com)

Emilio itt még jókora túlsúllyal küzdött (Fotó: smagpictures.com)

Azóta nem kevesebb, mint 74 kilótól szabadult meg, rendszeresen edz és nagyon odafigyel arra, hogy mit eszik. Mi pedig csakis gratulálni tudunk neki és a cikk összes többi szereplőjének is.

Inspiráló fogyástörténetek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top