nlc.hu
Életmód

Jó tanács a horvát tengerpartnál horgászóknak

Gigabírság lehet a vége, ha erre nem figyelnek a Horvátországban nyaralók

Nem mindenki ismeri ezt a szabályozást, ez pedig több mint százezer forintjukba is fájhat.

Most, hogy a járvány harmadik hulláma lecsendesült, egyre többen indulnak nyaralni vagy készülnek rá, és vélhetően idén is kedvelt úti cél lesz a horvát tengerpart. A Pénzcentrum szerint van egy itthon nem annyira ismert szabályozás, amivel jobb tisztában lenni, mielőtt útnak indul valaki: a hatóságok akár 3000 kunára (kb. 138 ezer forintra) is megbüntethetik azt, aki engedély nélkül horgászik a horvát tengerparton.

Általában nagyobb horgásztúrákat szervező cégek már gondoskodnak az engedélyekről is, persze azért érdemes rákérdezni. Az engedélyt persze magunk is elintézhetjük, nem kell még horgászvizsga sem, és gyakorlatilag az összes szakboltban ki lehet váltani, illetve az interneten is megvehetjük. Ami az árakat illeti: a napijegy 60 kunába kerül, ami kb. 2800 forint, a háromnapos horgászengedély 150 kuna, kb. 6950 forint, a hetijegy pedig 300 kuna, átszámolva nagyjából 13 900 forint.

horvát tengerpart

Fotó: Pixabay

Irány Horvátország!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top