nlc.hu
Életmód

Kétmillió dollár értékű bankjegy díszíti a kocsmát

Kétmillió dollár értékű bankjeggyel dekorálták ki a kocsmát

Az első bankjegyet még 1977-ben ragasztották ki a floridai pubban, ma már kétmillió dollár értékű zöldhasú lóg a plafonról.
Kétmillió dollár értékű bankjegy díszíti a kocsmát

Sok kocsmában különleges dekorációval teszik egyedivé a hangulatot, de a floridai Pensacolában működő McGuire’s Irish Pubban kétmillió dollár lóg a mennyezeten bankjegyekben.

Az egész még 1977-ben kezdődött, amikor Martin McGuire és a felesége, Molly megnyitotta a pubot. Martin volt a bárpultban, Molly pedig az asztalokat szolgálta ki. Amikor a nő megkapta az első egydolláros borravalóját, babonából ráírta nevét és a dátumot, majd kitette a bárba.

Nem is sejtette, hogy egy ma is élő hagyományt teremt ezzel. A pub vendégei már másnap további bankjegyekkel gazdagították a gyűjteményt. Mostanra körülbelül kétmillió dollár lóg a mennyezetről és bizonyos részeken a falakról:

A tulajdonosok minden évben megszámolják a bankjegyek értékét, adóznak utána, és eszközként kezelik, amelyre például kölcsönt vesznek fel.

Persze a karnyújtásnyira lévő pénz sokak számára csábító zsákmány, és minden évben vannak olyanok, akik hazavinnének a nem mindennapi dekorációból. Egyszer egy alkalmazott szedett le körülbelül ötezer dollár (1,4 millió forint) értékben a zöldhasú tapétából, de lefülelték. Ráadásul a kocsmát mindenki ismeri a környéken, vagyis a fekete filccel feliratozott bankjegyekkel szinte lehetetlen fizetni arrafelé.

(Oddity Central)

(Kiemelt kép: Mcguiresirishpub.com)

Bankjegyek az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top