nlc.hu
Életmód

A nagy fogyás után kihullottak a fogai

50 kilós fogyása után elkezdtek kiesni a fogai

A 33 éves Cathy Blythe a súlyproblémáit egy műtét segítségével próbálta megoldani. A súly lement, viszont a műtét mellékhatásaként elkezdtek kihullani a fogai.

Cathy Blythe 2011-ben gyomorszűkítőt kapott, ami nagyon hatásosnak bizonyult, már ami a fogyását illeti. Azonban a nő nemcsak kilókat kezdett veszíteni, hanem egy idő után a fogait is. Bár szedett étkezéskiegészítőket, mégis azt látta, hogy alacsony a vitaminszintje, és idővel a fogai rosszabbodni kezdtek. A gyomorszűkítése előtt tökéletes fogsorral rendelkezett – írja a ladbible.

Cathy Blythe és az ő műfogsora (TikTok)

Cathy Blythe és az ő műfogsora (TikTok)

A gyomorszűkítés utáni években jelentkezett a probléma, elkezdtek gyengülni, majd kitöredezni a fogai.

Az elmúlt nyolc évben rengeteg pénzt költöttem arra, hogy megpróbáljam megmenteni a fogsoromat

– magyarázza. Rengeteget járt fogásznál, rengeteg beavatkozáson esett túl, de a fogait semmi sem volt képes megmenteni. Zsákszámára vihette volna még sokáig a pénzt a fogorvosokhoz, de senki sem tudta garantálni számára a sikert. Végül 2020 decemberében döntött úgy, hogy kiszedeti a letöredezett fogait, és egy műfogsorral él tovább, legalábbis addig, amíg el nem kezdik berakni a fogprotéziseit, ami várhatóan szintén egy több éves folyamat lesz. Cathy a TikTokon mesélte el sztoriját, ahol érdekes videókat is forgatott a műfogsoros életéről. Elmondása szerint sokan hiszik azt, hogy drogproblémák vagy a fogmosás hiánya vezetett a fogai kihullásához: nekik mindig megpróbálja elmagyarázni, mi is történt valójában, és az embereknek különböző életkorban különböző okokból gyengülhet meg a fogsora.

Fogápolásról az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top