nlc.hu
Szűrd ki cikkek

Kihullottak a fogai a terhessége alatt

Kihullottak a fogai a terhessége során, és most TikTok-videókban mondja el, hogy ez nem szégyen

Egy New York-i kétgyerekes édesanyja TikTok-videói hatalmasat szóltak a közösségi oldalakon, ugyanis megmutatta, hogy 36 éves kora ellenére műfogsort visel, és ezt büszkén vállalja.

A most 36 éves Alicia tizenöt évvel ezelőtt volt terhes az első gyerekével. Egy McDonald’s gyorsétteremben evett éppen, amikor az egyik első foga beletörött a hamburgerbe. Teljesen kétségbeesett emiatt, hiszen a férjéhez tökéletes fogsorral ment hozzá, és szégyellte a hiányzó első fogát. De erőt vett magán, és eldöntötte, hogy legyőzi a szégyent, és megtanul ezzel együtt élni. A helyzet a második gyerekkel való terhessége alatt durvult el. Alicia most már látja, hogy valószínűleg nem megfelelően táplálkozott akkoriban, a babának szükséges tápanyagokat – például a fogsort erősítő kalciumot – pedig a terhessége kivonta a szervezetéből, ezért a fogsora nagy része gyakorlatilag tönkrement – írja a Unilad beszámolója.

Az amerikai CDC (Betegség kontroll és megelőzési központ) adatai szerint a nők 60-75 százaléka szenved fogproblémával a terhessége során, bár amit Alicia átélt, azért szerencsére nagyon ritkának számít. A New York-i nő végül 16 ezer dollárt (közel ötmillió forintot) költött el a fogászatokon, és végül egy minőségi fogprotézis lett a megoldás számára. A TikTok-on most szabályos kampányt folytat azért, hogy a hozzá hasonló cipőben járók ne szégyelljék magukat, és fogadják el, ha ilyen helyzetbe kerültek, hiszen így is tudnak szépek lenni. A videói nagy sikert aratnak, minimum többszázezres, de akár milliós nézettségeket is elérnek.

Izgalmas videók a TikTok világából:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top