nlc.hu
Életmód

Jövő márciustól jöhet a magyar Michelin Guide gasztronómiai kalauz

Magyar Michelin-kalauz jelenhet meg jövőre

A gasztrokalauz alaposan felméri a hazai helyzetet, aztán döntenek.

Szerződést kötött a Michelin Guide kiadását előkészítő francia Michelin Travel Partner nevű céggel a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt. (MTÜ) – írja a napi.hu. A Michelin Kalauz című gasztronómiai kiadvány előkészítését és “gasztronómiai válogatást” magában foglaló projekt nettó 898 500 euróba, azaz nagyjából 320 millió forintba kerül. Eredményeként jövőre megjelenhet a hazai Michelin Guide, ha ehhez adottak a feltételek. 

A lap információi szerint az MTÜ hirdetmény nélkül, tárgyalásos eljárás alapján kötötte meg a szerződést, amelyet az uniós közbeszerzési közlönyben is közzétettek. Erre azért volt szükség, mert a Michelin Travel Parter egyedi módszertanával az egyetlen olyan cég, amely a Michelin Guide budapesti bevezetésének előkészítéséhez szükséges szolgáltatásokat biztosítja. Ez a cég fogja felmérni, hogy Magyarországon van-e esély a Michelin Kalauz magyar válogatását tartalmazó kiadvány elkészítésére. 

Jövőre jöhet a magyar Michelin Guide

Képünk illusztráció (Fotó: Getty Images)

A szerződés meghatározza azokat a feltételeket, amelyek mellett a Michelin Travel Partner folyamatosan monitorozza a magyar gasztronómiai helyzetet és a Michelin Guide-ra vonatkozó szolgáltatásokat biztosít az ügynökség részére. A kitűzött cél az, hogy jövő márciusra lehetővé váljon a nemzeti Michelin Guide egész országot lefedő kiadása. 

Még több gasztronómia az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top