nlc.hu
Életmód

A Titán című film kapta az Arany Pálmát

Cannes: francia thrilleré lett az Arany Pálma

A zsűrielnök, Spike Lee véletlenül kikotyogta már a díjkiosztó legelején, ki kapja a fődíjat, amelyre Enyedi Ildikó filmje is esélyes volt.
Cannes

A Titán című francia pszichológiai thrillernek, Julia Ducournau rendezésének ítélte az Arany Pálmát a 74. cannes-i fesztivál zsűrije – jelentette be Spike Lee zsűrielnök a díjkiosztó legelején. Az amerikai rendező véletlenül kotyogta ki a fődíjas film címét, miközben a legjobb férfi alakítás díját kellett volna a zsűrinek átadnia.

Julia Ducournau a második női rendező, aki a fesztivál történetében átveheti az Arany Pálmát, 28 évvel az ausztrál Jane Campion után. A 37 éves rendezőnő a versenyprogram legfiatalabb rendezője, alkotása pedig a 24 alkotás közül a legradikálisabb film.

A horror és a pszichológiai thriller határán mozgó film főhőse egy sorozatgyilkos pszichopata táncosnő és egy, a tíz éve eltűnt fiát kereső tűzoltó találkozásáról szól. 

A Titán című film ősztől látható a magyar mozikban.

(MTI)

Kiemelt kép: MTI/AP/Invision/Vianney Le Caer

Még több hír a cannes-i filmfesztiválról az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top