nlc.hu
Életmód

Szomorúan búcsúzik gazdája az internet egyik kedvenc kutyájától, Momo-tól

Nagyon meghatóan búcsúzik gazdája az internet egyik legnépszerűbb kutyájától

Több százezer embernek szerzett vidám perceket.

 

Még 2015-ben írtunk az amerikai Andrew Knapp Instagram-oldaláról, amelyen Momo nevű border collie kutyusával közös utazásaikon készült fotóit osztja meg a világgal – lásd kapcsolódó írásunkat. A képek különlegessége, hogy Knapp különböző helyszíneken leülteti a kutyát, majd távolabbról készít egy fotót. Az Instagram-követőinek pedig ezeken a képeken kellett megkeresnie a kutyust, akinek gyakran épp, hogy csak a feje búbja látszik ki egy-egy bokor, fa vagy épp parkoló autó mögül. 

Az évek során rengeteg fotó készült Momo és Knapp kalandjairól, az Instagram-oldalon jelenleg 3463-at mutat a posztolt képek száma. Igaz, ezek között több ismétlés is van, de így is több százra, ha nem több ezerre tehető a fotók mennyisége. 

Akik hosszabb ideje követik Andrew Knapp munkásságát, azok tudhattak róla, hogy Momo az elmúlt években már a nyugdíjas kutyusok életét élte, pontosabban, gazdája posztjaiból kiderült, hogy az egészsége már nem a régi. Fáradékonyabb volt, mint korábban, és már kevesebbet játszott Boo nevű kistesójával, aki néhány hónappal ezelőtt lett a “család” tagja. 

A fotós tegnap töltötte fel a képmegosztó oldalra az alábbi fotót, amelyhez hosszabb és igen szomorú posztot is írt. Ebből kiderült, hogy most került sor Momo életének utolsó utazására. Sajnos, az egészségi állapota annyira leromlott, hogy Knapp úgy döntött, a továbbiakban nem szeretné meghosszabbítani Momo szenvedését. Ezért egy barátja kanadai farmjára utazott, hogy utoljára megünnepeljék a fekete-fehér kutyus életét, mielőtt elaltatnák. 

„Momo szenvedéseit már nem lehet enyhíteni” – írta Knapp a kép mellé. „Az életminősége már nem olyan, mint korábban volt, ezért a számára legjobb döntést kellett meghoznom. Ez volt életem legnehezebb döntése. Az elmúlt napok tele voltak könnyekkel és a közös sztorik felemlegetésével. Emlékezzetek rá a szívetekben. Velünk voltatok az egész út során és szeretném, ha velünk lennétek a következő, nehéz szakaszban is. Nem tudom kifejezni, mekkora hatással volt ez a kutya az életemre és számtalan más ember életére is. Egy lelki roncs vagyok, de nagyon hálás vagyok, hogy mellett lehetek most. És különösen hálás vagyok azért a rengeteg szeretetért és támogatásért, amit folyamatosan kapunk tőletek.”

Búcsúzik az internet a bújócskázó kutyustól

Képünk illusztráció (Fotó: Getty Images)

A fotó melletti hozzászólásokban már több százan fejezték ki részvétüket és írták meg, hogy mekkora szeretettel gondolnak Momóra.

Még több kutya az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top