300 napot alszik át egy évben az indiai férfi

Á.K. | 2021. Július 18.
Egy 42 éves indiai férfi egy ritka betegség következtében sokkal többet alszik, mint amennyit ébren van. Gyakorlatilag átalussza az évet.

A Bhadwa településen élő Purkharam egy HPA axis hypersomnia nevű ritka betegségben szenved, amitől hatalmasakat tud aludni, akár 25 napon át. 15 évvel ezelőtt diagnosztizálták nála a betegséget, amikor még napi 15 órákat aludt. Később az állapota tovább romlott, és a családja már nem órákban, hanem napokban kezdte mérni az alvási idejét – írja az odditycentral.com.

Képünk illusztráció (Fotó: Pixabay)

Rövid idő alatt eljutott odáig, hogy 7-8 napot aludt végig, mára pedig már az is előfordul, hogy 25 napon keresztül alszik a kisbolttulajdonos férfi. Az év 365 napjából nagyjából 300-at alszik át. A férfi a saját boltjába az állapota miatt már csak havi öt napot jár be dolgozni, és néha munka közben is elalszik, ilyenkor pedig szinte lehetetlen felébreszteni. A családja ilyenkor csak annyit tehet, hogy valahogy hazaviszik őt, és táplálják és fürdetik, mialatt alszik. Amikor a feleségével a Republic World interjút készített, a férj éppen felébredt tizenkét napnyi alvás után, és az első dolga az volt, hogy elmenjen a kisboltjába dolgozni. Sajnos a betegségre jelenleg nincs gyógymód, és minden kezelés, amit kipróbált, durva mellékhatásokkal (fejfájás, levertség…) járt együtt. A családja ennek ellenére bizakodik, hogy egyszer majd meggyógyul, és lesz még normális élete.

A jó alvásról az nlc-n:

Exit mobile version