nlc.hu
Életmód

Post-it cetlikkel szerzett barátot a rákbeteg kisfiú

Ablakba ragasztott post-it cetlikkel szerzett rejtélyes barátot a rákbeteg kisfiú

Post-it cetlikből ragasztott különféle figurákat a kórházi ablakába a rákbeteg kisfiú, az utca túloldaláról pedig válaszoltak neki.
Post-it

Az ötéves Meyer Mixdorf agytumorral küzdött, és májusban őssejt-kezelést kapott egy Kansas Cityben található gyerekkórházban. Mivel néhány napig nem hagyhatta el a kórtermet, édesanyja szerette volna valamivel feldobni a kisfiút, így post-it cetlikből ragasztott egy smiley-t az ablakra.

Másnap reggel észrevették, hogy az utca túloldalán lévő épületből valaki válaszolt nekik egy saját smiley-val. „A rejtélyes barátainknak hívtuk őket, nagyon jól szórakoztunk” – mondta Liz Mixdorf, a kisfiú édesanyja.

Akkor még nem tudták, de a túloldalon Johnna Schindlbeck, a Truman Egészségügyi Központ egyik dolgozója válaszolt nekik. A különleges cetlis párbeszéd pedig egyre kifinomultabb formákkal folytatódott: Super Mario-, Angry Birds-karakterek, Tini Nindzsa Teknőcök és Minyonok kerültek az ablakra. Időközben Schindlbeck arra is rájött, hogy egy kis beteggel kommunikál.

Miután a kisfiú jobban lett, és megengedték neki, hogy elhagyja az épületet, anyukájával az első dolguk egyike volt, hogy kiderítsék, ki a rejtélyes barát a másik épületből.

Amikor megjelentek azon az emeleten, ahol a cetliket látták, mindenki sírva fakadt, mert pontosan tudták, hogy kik ők. „Nagyon jó volt velük találkozni, megölelni az anyát, és tudni, hogy milyen sokat jelentett nekik mindez – mondta Schindlbeck. – Ezt soha nem fogom elfelejteni.”

Közben Meyer legutolsó MRI-felvétele alapján a tumor eltűnt, így a család hamarosan hazautazhat.

(GMA)

(Kiemelt kép: Pixabay/Monfocus)

Ablakba ragasztott post-it cetlik az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top