nlc.hu
Életmód

Duna-úszás Paksnál

Több százan úsztak Pakstól Kalocsáig a Dunán

Mentőhajók és SUP-ok vigyáztak az indulókra a nem mindennapi távon.

A változékony időjárás sem tántorította el azt a több száz sportembert, akik az Open Water Tournament (OWT) nyíltvízi úszóbajnokság második futamán, a Duna hullámai között tették próbára magukat szombaton. Az amatőrök és profik ezúttal 7 és 15 kilométeres távok között választhattak, biztonságukról motoros mentőhajók gondoskodtak.

A szervezők a meteorológiai szolgálattal és hatóságokkal folyamatosan egyeztetve döntöttek úgy, hogy a változékony időjárás ellenére megtartják az OWT második futamát szombaton: a paksi Duna-átúszáson több száz úszó teljesítette a nem mindennapi távokat biztonságos körülmények között. A sportolni vágyók a sodrás mentén haladtak, Uszódnál, valamint Kalocsánál fejezték be az úszást, a verseny végeztével pedig buszok szállították vissza őket a kiindulási ponthoz.

Megnézem
Összes kép (8)

Az Open Water Tournament idén három különböző környezetben nyújt lehetőséget a közösségi sportolásra, az ország felfedezésére, most a Dunán volt a sor. „Bár a sodrás könnyítette kissé a versenyzők dolgát, ezeket a távokat folyóban legyűrni nem mindennapi teljesítmény. Az úszók biztonságról ezúttal is gondoskodtunk: 10 motoros mentőhajó és 20 evezős SUP, illetve kajak és kenu kísérte őket a rajttól a célig. A verseny közben még a Nap is kisütött, igazi strandhangulat alakult ki a parton” – mondta Mezős Balázs főszervező.

Ha már sport: pénteken kezdődik az olimpia:  

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top