nlc.hu
Életmód

A budapesti kormányablakok egy hónapra előre beteltek, nincs időpont

A fővárosi kormányablakoknál a következő hónapra nincs időpont

Budapesten minden betelt, legközelebb egy hónap múlva lehet próbálkozni.

Az ATV Híradójának stábja sem talált szabad időpontot egyik budapesti kormányablakban sem – áll a tévécsatorna weboldalán megjelent cikkben. A tévések azután próbálkoztak, hogy egy fővárosi nő nyilatkozott nekik, arról, hogy nem tudott időpontot foglalni személyi igazolványa cseréjéhez. 

Az ATV értesülései szerint a koronavírus miatt elrendelt vészhelyzet miatt ugyan tovább érvényesek a lejárt okmányok, azokat azonban nem fogadják el repülőtereken és határátkelőkön, így, aki külföldre szeretne utazni, most nehéz helyzetbe került. 

„Ha valaki külföldre utazik, akkor mindig csak érvényes személyigazolvánnyal vagy pedig érvényes útlevéllel lehet utazni, tehát muszáj azt, hogy meghosszabbítsuk, lejárt útlevéllel vagy pedig lejárt személyigazolvánnyal nem lehet külföldre utazni”– nyilatkozta az ATV-nek egy utazási szakértő. 

Egy hónapig nincs szabad időpont a budapesti kormányablakokban, okmányirodákban

Képünk illusztráció (Fotó: Getty Images)

A tévé által megkérdezett budapesti nő elmondta, hogy az elérhető idpontokat egyesével kellett végignéznie az interneten, de a következő 30 napon egyik fővárosi kormányablaknál, okmányirodánál sem tudott időpontot foglalni. 

Az ATV Híradója kereste a kormányt a kérdéssel kapcsolatban, de az adásidőig nem kaptak választ a kérdéseikre.

További friss híreink:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top