nlc.hu
Életmód

Nemi erőszak a tokiói Olimpiai Stadionban

Megerőszakoltak egy nőt az olimpiai stadionban Tokióban

Még el sem kezdőtött, máris botrány van az olimpia körül.

Letartóztattak egy 30 éves üzbég férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy pénteken megerőszakolt egy 20 év körüli nőt a tokiói Olimpiai Stadionban, miközben zajlott a megnyitóünnepség főpróbája – írja az Index. A japán rendőrség közleménye szerint a feltételezett elkövető egy diák, Davronbek Rahmatullajev, aki az egyik alvállalkozó cégnek dolgozott, és az volt a feladata, hogy a főpróbáról tudósító újságírókat szendvicsekkel és üdítőkkel lássa el. A gyanú szerint Rahmatullajev – aki 2014-ben érkezett Japánba, konkrétan az Aicsi prefektúrába egyetemi tanulmányokat folytatni, de kibukott a tanintézményből, ezért dolgozik most az Olimpiai Stadionban – pénteken ismerkedett meg a 20 éves lánnyal, akit a stadion egyik folyosóján erőszakolt meg.

Olimpiai Stadion, Tokió

Fotó: Carl Court/Getty Images

Az üzbég férfi tagadja a vádakat, azt mondja, nem kellett erőszakoskodnia, a hölgy „benne volt” a dologban. A nő viszont másképp emlékszik, azt állítja, Rahmatullajev bevonszolta őt az egyik sötét folyosóra, és ott egy széken megerőszakolta. Az olimpia szervezőbizottsága villámgyorsan elhatárolódott az esettől, azt állítják, az üzbégnek semmi köze a szervezőbizottsághoz, a férfi a cateringet biztosító egyik alvállalkozónak dolgozik. A közlemény sajnálkozását fejezi ki az eset miatt, amely „aláássa a bizalmat az olimpia iránt”.

További cikkek a témában

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top