nlc.hu
Életmód

Kozák Luca sportszerű gesztusa

Kozák Luca sportszerű gesztusával mutatták meg, miről is szól az olimpia

Miután Kozák Luca elesett a gátfutás elődöntőjében, könnyes szemekkel ment oda a hasonlóan járt atlétához, hogy felsegítse.
Kozák Luca

Drámai jelenetek zajlottak vasárnap a tokiói olimpián a 100 méteres női gátfutás elődöntőjében. Kozák Luca féltávnál elvesztette az egyensúlyát, és a hetedik gátnak nekiszaladva elesett, így nem ért célba.

A 25 éves debreceni sprinter sírva hagyta el a pályát, a futam után pedig azt mondta: „Most rengeteg érzelem van bennem, nem így jöttem ki, hogy ez lesz a vége”.

A nehéz pillanatokban azonban Kozák Luca igazán sportszerű gesztust tett, amit ki is emeltek az olimpia hivatalos Twitter-oldalán azzal a szöveggel, hogy „Ez az, amiről az olimpia szól”.

Miközben a pályán sírt csalódottságában, észrevette a jamaicai Yanique Thompsont, aki szintén elesett, és feladni kényszerült a futamot. Kozák odament a földön fekvő atlétához, és könnyes szemekkel felsegítette.

Végül együtt sétáltak le a pályáról, nagy taps közepette.

(Kiemelt kép: Mustafa Yalcin / Anadolu Agency)

Még több sportszerű gesztus az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top