nlc.hu
Életmód

Kriszcina Cimanouszkaját befogadta Lengyelország

Lengyelország befogadta a fehérorosz olimpikont, humanitárius vízumot kapott

Kriszcina Cimanouszkaja hamarosan Varsóba utazik.

A tokiói olimpián fehérorosz színekben induló Kriszcina Cimanouszkaja humanitárius alapon megkapta a vízumot Lengyelországtól, és néhány napon belül Varsóba fog utazni. Mindeközben az atléta férje, aki egyben edzője is, Kijevbe, Ukrajna fővárosába menekült, írja a 444

Az atléta a tokiói lengyel nagykövetségen jelentkezett, ott a lengyel diplomáciai és konzuli szolgálat gondozásban részesítette – közölte hétfőn Szymon Szynkowski vel Sek lengyel külügyminiszter-helyettes, aki hozzátette, Cimanouszkaja biztonságban van.

Hétfői sajtóértesülések szerint Cimanouszkaját az edzői a Fehérorosz Olimpiai Bizottság utasítására arra próbálták rákényszeríteni, hogy visszatérjen Minszkbe. Az atléta néhány nappal ezelőtt bírálta az edzőket, amiért három fehérorosz futó téves nevezés miatt nem indulhatott a tokiói olimpián. Magát Cimanouszkaját pedig a 4×400 méteres váltóra is benevezték, miközben csak 200 méteren szokott indulni, írja az MTI.

tokiói olimpia

A tokiói lengyel nagykövetség épülete 2021. augusztus másodikán. (Fotó: Igor BelyayevTASS/Getty Images)

Még több hír a tokiói olimpiáról: 

Hiába várták a reptéren Hosszú Katinkát, ő egy másik kijáraton távozott

Kozák Luca sportszerű gesztusával mutatták meg, miről is szól az olimpia

Tokiói olimpia: remekül kezdtek a magyar kajak-kenusok

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top