nlc.hu
Életmód
Mégsem kell kerülniük az EFOTT-ra érkezőknek

Megegyezett Velence és az EFOTT: mégsem kell 8 kilométert kerülniük a fesztiválozóknak

Velence megnyitotta a lezárt utat, cserébe az EFOTT szervezői jobban odafigyelnek a tisztaságra és a parkolásra.
EFOTT

Pár napja mi is beszámoltunk arról, hogy alaposan kiszúrt a velencei önkormányzat a Sukoróban rendezett EFOTT-ra érkezőkkel, ugyanis lezárták a fesztiválra vezető legrövidebb utat. Így akarták megóvni a várost a szemeteléstől és a sok embertől, viszont a döntéssel pár száz méter helyett egy balesetveszélyes kerülőúton kellene nyolc kilométert gyalogolniuk a fesztiválra igyekvőknek.

Szerencsére mostanra megegyeztek Velence önkormányzatának képviselői és az EFOTT szervezői, így végül Velence irányából is megközelíthető lesz a fesztivál.

Közös közleményükben azt írták: „Az előzetesen lezárt Evezős utat Velence Önkormányzata megnyitotta, így az újra rendelkezésre áll a gyalogosok és kerékpárosok számára, továbbá a teherforgalom is ezt a nyomvonalat fogja használni. A személygépjárművel érkezőknek az M7-es autópályán a pákozdi lehajtót érdemes választaniuk – itt hamar meg tudják közelíteni a Sukoró Szabadstrand félszigetet, ahol a szervezők ingyenes és szabályos parkolási lehetőséget biztosítanak. Innen folyamatosan közlekedő buszok szállítanak be a fesztivál területére.”

Azt is írják, hogy a szervezők növelik majd a forgalomirányítással és a parkolással foglalkozó csapatok létszámát. Budapestről a vonat Kápolnásnyékre szállítja az EFOTT-ozókat, ahonnan fesztiválbusz viszi őket a rendezvényre. Emellett a lehető legnagyobb mértékben ügyelnek a tisztaságra, több szemetest és mobilvécét helyeznek ki.

(Kiemelt kép: MTI / Bodnár Boglárka)

Fesztiválok 2021-ben:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top