nlc.hu
Életmód

Oltatlanokat bocsátott el a médiacég

Kirúgta oltatlan alkalmazottait a CNN

Az amerikai médiavállalat dolgozóinak kötelező beoltatniuk magukat, ha be akarnak járni az irodaházba.

Három alkalmazottját kirúgta a CNN, miután oltatlanul mentek be dolgozni a médiavállalat irodaházába – szúrta ki a Guardian cikkében a Telex. A cég korábban zéró toleranciát hirdetett az oltatlan munkatársakkal szemben: azoknak az alkalmazottaknak, akik bejárnak az irodaházba, vagy terepmunkára mennek, kötelező a koronavírus elleni védőoltás. Igaz, ezt egyelőre nem ellenőrzik, csupán a dolgozók lelkiismeretén múlik, hogy oltottnak vagy oltatlannak vallják-e magukat. Jeff Zucker, a vállalat igazgatója az elbocsátások bejelentésekor ismét felhívta a figyelmet az oltottsági kötelezettségre, illetve hozzátette azt is, hogy az elkövetkezendő hetekben akár ennek ellenőrzését is bevezethetik.

A CNN irodaházába egyelőre önkéntes alapon lehet bejárni, a teljes visszatérést pedig az eredetileg tervezett szeptemberi időpontról leghamarabb októberre tolták. 

CNN

A CNN irodaháza Los Angelesben (Fotó: Ronen Tivony/SOPA Images/LightRocket via Getty Images)

Atlantában, Washingtonban és Los Angelesben kötelező lesz a maszkviselés is az irodaházakban, ami alól csak az evés-ivás időtartama, illetve a privát helyiségek használata lesz kivétel.

A cikk megjegyzi: az Egyesült Államokban számos cég kötelezővé teszi a vakcina felvételét az irodába bejáró dolgozók számára, így tett többek között a Facebook, a Google és az Uber is.

Olvass még a védőoltásról!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top