nlc.hu
Életmód
Hogyan őrizzük meg matracunk élettartamát? (X)

Hogyan őrizzük meg matracunk élettartamát? (X)

Mivel életünk nagy részét az ágyban, alvással töltjük, így kiemelten fontos, hogy mindezt egy olyan matracon tegyük, amely hosszú távon biztosítja a megfelelő pihenésünket és hozzájáruljon egészségünk megőrzéséhez. A megfelelő matrac megtalálása után lényeges, hogy a lehető legjobb módon, a gyártók, forgalmazók ajánlásait figyelembe véve, magunk is megtegyünk mindent azért, hogy a matrac garanciájában vállalt idő alatt a matracunk a lehető legkényelmesebb komfortot tegyen lehetővé számunkra.

De mégis hogyan őrizhetjük meg matracunk élettartamát? Egy matracvédő használatával már sokat tehetünk az állagmegóvás érdekében. A matracvédők olyan speciális kiegészítők, amelyek megvédik a matracunkat a nedvességtől és megfelelő alvási mikroklímát biztosítanak annak érdekében, hogy frissen és kipihenten ébredhessünk. A matracvédők között találhatunk 60 °C-on mosható, de akár 95 °C-on főzhető matracvédőket. Léteznek antiallergén vagy antiallergén és vízzáró típusú matracvédők is. Mindegyik lényege, hogy természetes alapanyagokból készülnek, jellemzően 100% pamutból. A vízzáró matracvédők amellett, hogy antiallergének, kiváló nedvszívó réteggel rendelkező 100% pamut frottír anyagból készülnek, amelyek alsó rétegére egy úgynevezett ezerpontos eljárással visznek fel egy PVC filmréteget. Ez a PVC filmréteg kadmium – és foszformentes. Ez a filmréteg a vízpárákat átengedi, de mégis teljesen vízhatlan. A matracvédőket gumis füllel látták el minden oldalukon, így bármilyen típusú, méretű matracra egyszerűen felhelyezhetőek. Speciális, kiváló minőségű alapanyagokból készülnek, így a hosszú élettartammal rendelkeznek, a sokadik mosás után sem vesztik el pozitív tulajdonságaikat. A matracvédők nem befolyásolják matracunk minőségét vagy funkcionalitását, tulajdonságait, hiszen azok rugalmasak, így nyugodtan élvezhetjük matracunk megszokott komfortját.

Hogyan őrizzük meg matracunk élettartamát? (X)A matracvédők használatán túl érdemes már a matrac vásárlása előtt arról is tájékozódnunk, hogy milyen légáteresztő képességű a kiszemelt matracunk, illetve egy-vagy kétoldalas-e. Természetesen választhatunk már eleve levehető és mosható matrachuzattal rendelkező matracot is. Ennek előnye – különösen, ha allergiások vagyunk – , hogy ezek a huzatok is antiallergének és háztartási körülmények között moshatóak. Fontos, hogy a használati utasításban foglaltak szerint járjunk el a matrac tisztán tartását illetően, ugyanis léteznek olyan matracok, amelyek időközönkénti forgatása kiemelten fontos.

Lehetőleg ne takarjuk le matracunkat közvetlenül. A lepedőt cseréljük gyakran, a matracvédőket az utasításoknak megfelelően mossuk és szárítsuk. Fektessünk nagy hangsúlyt arra, hogy a javaslatoknak megfelelően a reggeli órákban szellőztessünk, lehetőleg minden ablakot, ajtót kitárva. Lefekvés előtt, a késő esti órákban is tegyük meg ugyanezt. Így biztosítani tudjuk azt, hogy a megfelelő minőségű és páratartalmú levegő vesz minket körül. A matrac élettartamának megőrzésének szempontjából a páratartalom ugyanis nagy mértekben meghatározza, hogy milyen mikrokörnyezet alakul ki a mindennapos használat során. A poratkák megtelepedésének is nagyobb az esélye, hiszen kedvelik a meleg, sötét helyeket. A piacon már számos antiallergén matrac megtalálható, amelynek használatával ezzel a problémával nem kell számolni. A poratkák megtelepedése nélkül, fekhelyünk a lehető legmegfelelőbb környezetet biztosítja az egészséges, pihentető alváshoz.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top