nlc.hu
Életmód

Videón a kabuli reptérről felszálló gépről lezuhanó emberek

Rettenetes: repülőgépről lezuhanó embereket filmeztek le Afganisztánban

Eddig már legalább öt haláleset történt a kabuli repülőtéren.

A 24.hu értesülései szerint az amerikai csapatok kivonását követő tálib előrenyomulás következményeként több száz civil tört be a kabuli nemzetközi reptérre, hogy így próbáljanak meg elmenekülni a tálibok által körülzárt afgán fővárosból.

A lap azt írja, a helyszínen lévő, épp evakuáló amerikai katonák a levegőbe lőttek a tömeg oszlatására, az emiatt kialakuló káoszban legalább öten életüket vesztették. Azt egyelőre nem tudni, hogy a lövések okozták-e a haláleseteket, vagy a tömeg taposta halálra az elhunytakat. 

Levideózták ahogy emberek zuhannak ki le egy repülőről

Amerikai katonák távoznak a Bagram légibázisról még május elején (Fotó: Getty Images)

Az evakuálási műveleteket nehezíti, hogy a tömeg a repülők felszállására szolgáló kifutót is elözönlötte.

Eközben a hvg.hu leközölte egy Lotfullah Najafizada nevű Twitter-felhasználó videóját, amelyen látszik, hogy az amerikai légierő hatalmas szállítógépe mellett futó civilek közül sokan felkapaszkodtak a gép futóműveire. 

Egy későbbi, a YouTube-ra feltöltött videón pedig az látható, ahogy a levegőben gépről többen – legalább ketten – lezuhantak a kapaszkodók közül.

További friss híreink:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top