nlc.hu
Életmód

Lefestettek egy Banksy-graffitit egy tragédiára hivatkozva

Lefestettek egy Banksy-graffitit, mert egy tragikus balesetre emlékezteti a helyieket

Gorleston városa szerint biztosan van alkalmasabb helye ennek a képnek.

Lefestettek egy Banksy-graffitit a brit tengerparton, amely két gyereket ábrázolt egy levegőbe emelkedő, felfújható csónakon, mivel a helyi közösségben egy kislány tragikus halálának emlékét idézte fel. A gyermek 2018-ban halt meg a norfolki Gorleston strandján, amikor szétrobbant a felfújható ugrálóvár,  írja a BBC.

Banksy műalkotása augusztusban jelent meg egy falon a helyszín közelében. A városi tanács úgy döntött, hogy tekintettel a helyi lakosok érzéseire, lefesti a graffitit, aminek szerintük lehet majd alkalmasabb helyet találni. „Köszönjük Banksynek a csodálatos műalkotást, és megértjük, hogy ezekről a körülményekről nem tudhatott” – fűzték hozzá.    

Az alkotásról korábban Banksy elismerte, hogy az ő munkája. A falfestmény egyike annak a 10 képnek, amelyet a személyazonosságát titokban tartó művész Norfolkban és Suffolkban hagyott az úgynevezett Great British Spraycation során.

Az első kép augusztus 6-án, pénteken jelent meg, a többit pedig a következő napokban fedezték fel. Great Yarmouth kikötővárosban olyan falfestményt készített a művész, amely egy buszmegálló tetején táncoló párt ábrázol, egy harmonikán játszó férfi kíséretében. Az alkotást kordonnal kerítették el, nehogy megsérüljön.

(via MTI)

Gorleston

Rendőrségi kodron Gorlestonban 2018-ban (Fotó: Joe Giddens/PA Images via Getty Images)

Kapcsolódó cikkek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top