nlc.hu
Életmód

Második dózis Janssen vakcina

Kilencszeresére növekedik az antitestek szintje az emlékeztető Janssen vakcinától

Erős immunválaszt vált ki a Janssen második dózisa.

Erős immunválaszt vált ki a Johnson & Johnson eredetileg egydózisúra kifejlesztett vakcinájának, a Janssennek második dózisa, ugyanis kilencszeresére növekedett az antitestek szintje azoknál, aki egy emlékeztető adagot is kaptak a készítményből, közölte a vállalat – írja a Blikk.

Kilencszeresére növekedik az antitestek szintje az emlékeztető Janssen-vakcinától

Az asszisztens előkészíti az amerikai Johnson & Johnson leányvállalata, a Janssen egyadagos koronavírus elleni vakcináját. MTI/Balázs Attila

A Wall Street Journal által is lehozott közlemény azt nem részletezte, hogy mikor és hány ember kapott második dózist is az egyébként hazánkban is használt Janssen-vakcinából, de az elérhető adatok szerint vélhetően az első dózis beadását követő hat hónappal adhatták be a másodikat.

A 18 és 55 év közötti, illetve a 65 év feletti résztvevők szervezetében kifejezetten erős immunválaszt váltott ki a második, emlékeztető oltás, vagyis most már szinte biztos, hogy szükség lehet később egy emlékeztető oltásra az első oltás után és annak hatásosságát a mostani eredmények is igazolják.

A Johnson & Johnson egyébként ettől független vizsgálatokat is végez, ennek keretében azt vizsgálják, hogy milyen immunreakciót váltana ki a vakcinából két dózis beadása időben közelebb egymáshoz, mint hat hónap.

Legfrissebb koronavírushíreink

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top