nlc.hu
Életmód

Tejesláda-kihívás, újabb veszélyes trend a közösségi oldalakon

Újabb veszélyes kihívás terjed a közösségi oldalakon

A TikTok és az amerikai Élelmiszer-biztonsági és Gyógyszerészeti Hivatal sem örül az új mániának.

Több közösségi oldalon is terjed az ún. tejes rekesz kihívás (Milk Crate Challenge), aminek az a lényege, hogy egymásra rakott műanyagládákat kell megmásznia az embereknek. Vannak, akiknek sikerült a mutatvány, de sajnos vannak, aki megsérülnek, miközben megpróbálják teljesíteni a kihívást, többen kerültek már kórházba emiatt, mert leestek az ingatag építményekről. 

Az emberek kedve ennek ellenére nem ment el a kihívástól, és egyes források szerint a #milkcratechallenge címkével ellátott videókat összesen már több mint 9 millióan tekintették meg a TikTokon. A közösségi oldal viszont azóta közbelépett, úgy döntöttek eltüntetik az oldalról a hashtaget. Aki mégis rákeresne, azt egy hibaüzenet fogadja, amiben felhívják a figyelmet arra, hogy ez a kifejezés az irányelveiket sértő magatartással vagy tartalommal társulhat, írja a 24.hu

Időközben egyébként maga az amerikai Élelmiszer-biztonsági és Gyógyszerészeti Hivatal (FDA) is finoman jelezte, hogy mit gondolnak az újabb veszélyes kihívásról. Amikor Conan O’Brien humorista és televíziós műsorvezető a Twitteren arról posztolt, hogy “várja az FDA jóváhagyását”, mielőtt magát is próbára tenné, ők a következőket válaszolták. “A tejjel kapcsolatos szabályozások a mi asztalunkra ugyan tartoznak, de nem ajánljuk, hogy ezt a kihívást kipróbálja. Inkább igyon egy pohár 2%-os zsírtartalmú  tejet, és vigye vissza a rekeszeket a boltba.”

láda

Fotó: Pixabay

Veszélyes kihívások:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top