nlc.hu
Életmód

Már nem tilos a színes fehérnemű a szöuli lányiskolákban

Eltörölték a borzasztó vaskalapos dress code-ot a szöuli lányiskolákban

Csak most törölték el Szöulban azt a szabályt, hogy az iskolás lányok kizárólag fehér színű fehérneműt viselhetnek.
Iskolai egyenruha

A szöuli oktatási hivatal eltörölte azt az évtizedes előírást, hogy az iskolás lányok kizárólag sima, teljesen fehér színű fehérneműt viselhetnek.

A szigorú szabályt mostanáig a dél-koreai főváros 129 lányiskolájából 31-ben alkalmazták, és megbüntették azokat a diákokat, akik színes vagy csipkés fehérneműt viseltek. Most ezeket az intézményeket felszólították a szabályok módosítására.

A diákok elmondása szerint fehérnemű-ellenőrzéseknek vetették alá őket, a tanárok a lányok melltartójának a színét vizsgálták. Egyes iskolákban azt is előírták, hogy a blúzuk ujja legalább olyan hosszú legyen, hogy amikor felemelik a karjukat, ne látszódjon ki a fehérneműjük.

A döntésre azután került sor, hogy több iskola azután is érvényesítette a vaskalapos öltözködési szabályokat, hogy a diákokra vonatkozó városi rendeletből eltávolították azt a részt, amely szerint az iskolai szabályok korlátozhatják a diákok öltözködését.

A szöuli oktatási hivatalhoz több mint 400 panasz érkezett, ezután kezdeményeztek konzultációt.

(Unilad)

Iskolai dress code az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top