nlc.hu
Életmód

Vízibicikliző tálibok

Vízibicikliző, állig felvegyerkezett tálibokat kaptak lencsevégre

Augusztus közepén olyan felvételek is napvilágot láttak, amiken a tálibok gépfegyverrel dodzsemeznek egy kabuli vidámparkban.

Rendhagyó képet osztott meg Twitter-oldalán Jake Hanrahan. A főképp háborús konfliktusokkal és fegyveres milíciákkal foglalkozó brit újságíró legújabb afganisztáni bejegyzésében az látható, hogy állig felfegyverzett, gránátvetőkkel is rendelkező tálibok vízibicikliznek – írja az Index.

Vízibicikliző, állig felvegyerkezett tálibokat kaptak lencsevégre

Vízibicikliző, állig felvegyerkezett tálibokat kaptak lencsevégre (Fotó: Twitter)

Jake Hanrahan posztjában megjegyzi, hogy a képek valódiak, és a Band-e Amir Nemzeti Parkban készültek, melyet sokan csak az afgán Grand Canyonként emlegetnek.

A park hat olyan tóval is rendelkezik, mely kristálytiszta kék színéről ismert, az afgán konfliktus előtt pedig az ország egyik legnépszerűbb turisztikai célpontjának számított. 

Augusztus közepén olyan felvételek is napvilágot láttak, amiken a tálibok gépfegyverrel dodzsemeznek egy kabuli vidámparkban, később pedig alkoholt is találtak a kabuli cseh nagykövetségen, amikor átkutatták az elhagyott épületet.

A nők helyzete Afganisztánban

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top