nlc.hu
Életmód

A járvány lecsengése Rusvai Miklós szerint

Rusvai Miklós szerint ekkorra cseng le itthon a járvány

Másfél év múlva már nem fog problémát okozni Magyarországon a koronavírus Rusvai Miklós szerint.
Oltás koronavírus ellen

Nagyjából a jövő év végére a magyar lakosság az oltás vagy az átfertőződés révén részleges immunitással fog rendelkezni, és a koronavírus bár jelen lesz, problémát már nem fog okozni – mondta Rusvai Miklós az ATV Híradónak.

A virológus szerint ami körülbelül másfél év alatt lezajlik majd Magyarországon, az világviszonylatban két-három évig is eltarthat. 

Lisziewicz Julianna tapasztalata az, hogy csak a vakcina nem elég, a védekezéshez jelenleg a maszk is kellene. Az immunológus két országot hozott fel példának, ami jól mutatja a maszkviselés jelentőségét.

Az egyik Izrael, ahol csak a vakcinákkal védekeztek, és a lakosság 80 százaléka be volt oltva Pfizerrel, de a negyedik hullám magasabb volt, mint a harmadik hullám. A másik Olaszország, ahol 70 százalékos átoltottságot sikerült elérni különböző vakcinákkal, és a negyedik hullám aránylag kicsi volt. A két ország között az a különbség, hogy Olaszországban még mindig kötelező a maszkviselés.

(Kiemelt kép: MTI/Vajda János)

Mások szerint így alakulhat a járvány:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top