nlc.hu
Életmód

Az egész diákcsoportot megbüntette a fürge ellenőr a pécsi buszon

Hiába volt jegyük, a fürge ellenőr az egész diákcsoportot megbüntette a pécsi buszon

A tanár az ötödikes gyerekek felszállását felügyelte a buszon, és mire kilyukasztotta volna a jegyeket, az ellenőr már büntetett.
Busz Pécsen

Megbüntettek egy ötödik osztályos diákcsoportot a pécsi helyi járatú buszon, mert a tanár nem lyukasztotta ki időben a jegyeket – számolt be az ATV Híradója.

A tanulók a pécsi orgonagyárat készültek meglátogatni a tanárukkal, a pedagógus meg is vette a jegyeket a buszra. A tanárnő a hátsó ajtón felszálló gyerekeket felügyelte, de mire kilyukasztotta volna a jegyeket, az ellenőr már akcióba is lépett.

Az osztályfőnök Facebook-oldalán azt írta, nem érti, miért kezdett el büntetni az ellenőr, bár az tény, hogy nem azonnal kezdte el érvényesíteni a jegyeket, de erre jó oka volt, hiszen a gyerekek biztonságos felszállását felügyelte.

A tanár a bejegyzésében megjegyezte, hogy a kisdiákok nem jutottak el a gyárlátogatásra, de egy életre leckét kaptak az utazási feltételek „betartásáról”, „emberségből” és a helyi viszonyokból.

Az önkormányzat közölte, hogy nem egyedi esetről van szó, voltak már hasonlók, és mindig méltányos megoldás született. Most is bíznak abban, hogy így fog történni.

(Kiemelt kép: MTI/Sóki Tamás)

Buszos büntetések:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top