nlc.hu
Életmód

Tanára élesztette újra a tornaórán összeeső diákot

Tanára élesztette újra a 17 éves diákot Jász-Nagykun-Szolnok megyében

Egy 17 éves diák összeesett tornaórán. A mentők kiérkezéséig a tanára végzett rajta újraélesztést egy Jász-Nagykun-Szolnok megyei iskolában.

A tornaórán összeeső diákhoz siető tanár azonnal észrevette, hogy a diák nem lélegzik. Felvette a kapcsolatot a mentőkkel, a mentésirányító pedig instrukciókkal látta el, hogyan végezze az újraélesztést, míg kiérkeznek a mentők – írja az Országos Mentőszolgálat Facebook oldala.

Az újraélesztés közben a helyi orvosi ügyeletet és egy mentőhelikoptert is a helyszínre riasztottak. Az iskola területén szerencsére volt egy defibrillátor, és azzal is adtak le több sokkot, hogy a tanulót visszahozzák az életbe. A mentők szerencsére perceken belül kiértek, és átvették a művelet végrehajtását, ami az időben megkezdett újraélesztésnek köszönhetően végül sikerrel zárult. Az összeesett fiút a mentőhelikopter segítségével, stabil állapotban szállították kórházba.  Utoljára 2017-ben történt itthon hasonló egy Hajdú-Bihar megyei iskola tornatermében.

Megdöbbentő újraélesztések történetei az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top