nlc.hu
Életmód

A magyar is ott van a világ legerősebb útlevelei között

A magyar is ott van a világ legerősebb útlevelei között

Több mint 180 úti célt érhetünk el vízum nélkül.

Ismét sorrendbe állították a Föld 199 országának útleveleit az alapján, hogy hány helyre lehet eljutni vele vízum nélkül, a Henley Passport Index összeállításához az adatokat a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetségtől (IATA) kapják. Magyarország korábban ezen a listán a tizedik helyen szerepelt, de a legfrissebb adatok szerint már a kilencedik helyen szerepelünk. A mi útlevelünkkel összesen 183 helyre lehet eljutni, ami kilenc úti céllal kevesebb, mint a lista első helyén szereplő országok esetében.

A listán jelenleg olyan országok előznek meg minket, mint Japán, Szingapúr, Dél-Korea, Németország, Spanyolország, Luxemburg, Finnország, Olaszország, Ausztria, Dánia, Franciaország, Írország, Hollandia, Portugália, Svédország, Belgium, Svájc, Új-Zéland, USA, az Egyesült Királyság, Görögország, Csehország, Málta, Norvégia, Ausztrália, Kanada. Azért előztek be ennyien, mert az értékelésnél több állam is kaphat azonos számú pontot.

És mely országok találhatóak a lista legvégén? A leggyengébb útlevelekkel Észak-Korea, Nepál és a palesztin területek, Szomália, Jemen, Pakisztán, Szíria, Irak és Afganisztán lakosai rendelkeznek. 
                                                               

(via Index)

útlevél

Fotó: MTVA/Faludi Imre

Kapcsolódó cikkek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top