nlc.hu
Életmód

Októberi időjárás

A következő héten randa és hűvös idő lesz

Az előrejelzés kevés nappal kecsegtet, annál több felhő és eső várható.

A Kiderül.hu a következőket írja:

Hétfőn nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég, de főleg északon, északkeleten délutánig vékonyabb lehet a felhőzet. Az ország déli felén többfelé, másutt elszórtan valószínű eső, zápor. Az északi szelet élénk, az Észak-Dunántúlon helyenként erős lökések kísérik. A csúcshőmérséklet általában 10 és 15 fok között várható, de a csapadékosabb délnyugati tájakon ennél hűvösebb, északkeleten pedig akár 16, 17 fok is lehet.

Kedden nagyrészt erősen felhős lesz az ég, inkább csak az esti óráktól szakadozhat, csökkenhet nyugat felől a felhőzet. Elszórtan valószínű eső, zápor. Az északnyugati, északi szél sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik. A minimum-hőmérséklet 1 és 9, a csúcsérték 10 és 14 fok között várható.

esős időben esernyővel áll egy lány

Fotó: Unsplash

Szerdán keleten is felszakadozik a felhőtakaró. Napközben felhőátvonulások várhatók, általában több-kevesebb napsütéssel. Elszórtan valószínű záporeső. A kevésbé felhős, szélvédett körzetekben hajnalra átmeneti ködfoltok képződhetnek. Sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik az északi, északnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 2 és 8 fok között alakul, de a kevésbé felhős, szélvédett tájakon 0, -1 fokot is mérhetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 14 fok között várható.

Csütörtökön változóan felhős idő valószínű. Helyenként kialakulhat zápor. A kevésbé felhős, szélvédett körzetekben hajnalra átmeneti ködfoltok képződhetnek. Sok helyütt megélénkül az északi szél. A hőmérséklet hajnalban általában 1 és 6 fok között, a kevésbé felhős, szélvédett vidékeken fagypont alatt alakul. A csúcsérték többnyire 9 és 14 fok között várható.

Pénteken a több-kevesebb napsütés mellett szakadozott felhőzóna vonulhat északnyugatról délkelet felé. Elszórtan előfordulhat eső, zápor. A kevésbé felhős, szélvédett körzetekben hajnalra átmeneti ködfoltok képződhetnek. A délnyugati, majd északnyugati szelet élénk, helyenként erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 1 és 7 fok között alakul, de a kevésbé felhős, szélvédett tájakon 0, -3 fokot is mérhetnek. A maximum-hőmérséklet 10 és 15 fok között valószínű.

Kabátok: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top