nlc.hu
Életmód

Dorina már kilencéves kora óta autót vezet

Már hat éve vezet, de még mindig nincs jogosítványa Dorinának

Béres Dorina tizenöt éves, megnyerte a roncsderbi- és autókrossz-bajnokság junior kategóriáját, de még másfél évet kell várnia arra, hogy megszerezhessen a B-kategóriás jogosítványát.

A Deák Ferenc Gimnázium kilencedikes diákja utasként nem a legbarátságosabb: az édesanyja nem szereti, ha mellette ül, mert mindig, mindenbe beleszól. Ez nem is csoda, hiszen a bordányi lánynak vérében van a vezetés, amit már kilencévesen elkezdett édesapjának, Béres Leventének köszönhetően, aki maga is autóversenyző.

Kilencéves kora óta vezet

Képünk illusztráció (fotó: Pixabay)

A lánynak az édesapja tízéves korában épített autót, az első versenyére pedig 2017-ben került sor, ahol egy terepgokartot vezetett. Roncserbiben és krosszban is versenyez, és míg az előbbiben megengedett az ütközés, az utóbbiban nem. Magát visszafogott versenyzőnek tartja, aki nem lök ki ok nélkül senkit. A legtöbb konfliktusa a versenyzésben abból támad, hogy sok fiú versenytársa önérzetét bántja, ha egy lány előtte végez. Dorina a krosszt jobban szereti, mert több a versenyző és gyorsabbak a pályák. A lány várja már, hogy ne csak versenyautót, hanem személyautót is vezethessen, bár elmondása szerint az biztosan fura lesz számára, hogy a kanyarokat nem az ideális íven kell majd bevennie, hanem az útfestés szerint. Béres Dorináról és az autójáról fotókat a délmagyar cikkében találsz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top