nlc.hu
Életmód

Egy modellnek azt mondták, fogyjon le egy munkáért

Kifakadt egy amerikai modell, mert azt mondták neki a castingon, hogy nem elég csontos

A modell, Anna Gantt nem rejtette véka alá a véleményét, és beszólt egy New York-i castingigazgatónak és egy producernek, akik azért utasították vissza, mert nem találták elég csontosnak.

Bár a high fashion résztvevői az utóbbi években sokat kommunikálnak arról, hogy már nem annyira kemények és a valóságtól elrugaszkodottak a testméretekre vonatkozó elvárások a szakmában, mint korábban, és odafigyelnek arra, hogy a foglalkoztatott lányok ne legyenek étkezési zavarosok, mindez továbbra sem fedi teljesen a valóságot.

Bár kétségtelenül vannak pozitív fejlemények a témában, például gyakrabban látni nem szétretusált modelleket a reklámkampányokban, magazinokban, azért még így is rendre kiderül, hogy a modellek nagy része továbbra is egészségtelen életmódra kényszerül. Főleg, ha a nagy divatheteken szeretne dolgozni. Egy modell kifakadt a divatszakmáraFotó: Instagram

Anna Gantt – aki 2014 óta modellkedik – a TikTokon könnyes szemmel vallotta be, hogy „ezek azok a napok, amikor utál modell lenni”. A New Yorkban élő lány arról is beszélt a videóban, milyen sokszor éreztetik vele, hogy „sosem elég jó”, sőt, azt is mondta: „Mindennap sz*rnak rám, mert nem vagyok csontváz, és mert már nem vagyok egészségtelen.” Saját bevallása szerint ugyanis évekig szenvedett étkezési zavarral, ám most végre jól érzi magát a bőrében, így viszont fanyalognak rajta a casting directorok.

Anna úgy véli, ha valaki ebben a szakmában akar érvényesülni, akkor valamilyen egészségtelen életmódot kell, hogy folytasson. 

@annavgantt

Welcome to the reality of modeling in NYC. I'm so crushed. ##fyp ##nyc ##modeling ##fashion ##model ##nyclife

♬ original sound - Anna Gantt

Annának például évekkel korábban leállt a menstruációja, annyira keveset evett. Szerinte ritka, hogy a szakmában valaki alkatából kifolyólag nagyon vékony, és nem azért mert koplal.

„Azt mondták: »Nem vagy elég kackiás. Látni akarjuk a csontjaidat. A forgatás néhány hónap múlva elején lesz, addig fogyhatsz egy kicsit«. 2021 van, b***ott 2021, és azt mondják, hogy fogyjak le egy olyan forgatáshoz, amit Barcelonában fognak bemutatni!” – fakadt ki a modell azon, hogy ilyen tanácsot kapott a legutóbbi castingon.

Az Ohiói Állami Egyetem (OSU) által még 2017-ben közzétett statisztikák szerint az amerikai modellek 62 százalékának azt mondták az ügynökei, hogy fogyjon le, míg 54 százalékuknak azt mondták, hogy addig nem tudnak modellmunkát kapni, amíg nem fogynak le.

Fotó: Instagram

Ilyen a divatszakma?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top