nlc.hu
Életmód

Gépjárműt vezet veronai buszbaleset vétkes sofőrje

Újra vezet a veronai buszbaleset vétkes sofőrje

Olaszországban örökre eltiltották a vezetéstől, de itthon sofőrként dolgozik.

Ahogy azt az nlc is megírta, jogerős döntés született a 17 halálos áldozatot követelő 2017-es veronai buszbaleset ügyében. 6 év letöltendő szabadságvesztést javasolt a vádhatóság a védelemnek, melyet az elfogadott, és örökre eltiltotta a vezetéstől Olaszország területén. Az ügyben elmarasztalt V. Jánosnak a büntetését Olaszországban kell letöltenie. 

A férfi elaludt a volán mögött, ezért történt 2017-ben a 17 áldozattal járó tragédia. 

Megemlékezés a Veronai buszbalesetre

A veronai buszbaleset áldozatainak emlékéért rendezett gyertyagyújtás résztvevői a közlekedési balesetben elhunytak emlékművénél a fővárosi Flórián téren 2017. február 7-én (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

Az RTL Klub úgy tudja, hogy a vétkes buszsofőr nem kért bocsánatot az áldozatok és a szintén elhunyt váltótársának családjától sem.

A férfi többszöri költözés után Békéscsabán állapodott meg,  újra vezet, most teherautó-sofőr.

A buszos céget és az alvászavarban szenvedő férfi orvosát Magyarországon akarják beperelni. Mindeközben egy másik per is zajlik, mivel az olasz bírósági eljárás közben egy férfi gyalázkodó üzeneteket küldött a Facebookon az áldozatok hozzátartozóinak. Ebben az ügyben Budapesten indult per.

Kapcsolódó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top