nlc.hu
Életmód

Sok a konteohívő Magyarországon

A magyarok harmada azt hiszi, hogy az emberek a dinókkal egy korban éltek

Egy felmérés szerint Magyarországon rengeteg a konteóhívő.

Lesújtó képet fest Magyarország lakóinak hiszékenységéről és tudásáról a 2021 tavaszán készült és szeptemberben publikált Eurobarometer-jelentés – amiről a Qubit számol be. A magyarok egyharmada ugyanis azt hiszi, hogy a dinoszauruszok idején már éltek az emberek a Földön, és több mint 40 százalékuk igaznak tartja azt az állítást, hogy már 10 milliárdan élünk a bolygón.

A dinoszauruszok kb. 66 millió éve pusztultak ki, a Homo sapiens 300 ezer éve jelent meg a Földön, ahol jelenleg 7,9 milliárd ember él.

Az uniós tagországok polgárai által kitöltött kérdőívekben az összeesküvés-elméletekben való hitet és a természettudománnyal kapcsolatos különböző ismereteket vizsgálták az alapján, hogy tudományos tényekre vonatkozó állításokat, amelyek alapján a válaszadóknak igaznak vagy hamisnak kellett minősíteniük.

A dinoszaurusz az emberek korában (Fotó: Pexels.com)

A dinoszaurusz az emberek korában (Fotó: Pexels.com)

Megosztotta az embereket az a kérdés, hogy vajon az antibiotikum a vírust is megöli-e vagy sem. A magyarok az EU-átlagtól (32 százalék) lemaradva hiszik azt, hogy ez igaz (45 százalék), de Cipruson (71 százalék), Görögországban (68 százalék), Bulgáriában (65 százalék), és Romániában (63 százalék) még kevesebben tudják , mire nem való az antibiotikum. Ehhez kapcsolódó Svédországban és Belgiumban alig találtak olyan embert a kérdezők, akinek nem lenne evidens, hogy az antibiotikummal nem lehet vírust irtani (mindkét országban 83 százalék) – írja a Qubit.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top