nlc.hu
Életmód

Erzsi néni a huszonkettedik emeletről

A szolnoki toronyház hátrányairól is mesélt az évtizedek óta ott lakó Erzsi néni

De azért azt is elmesélte, hogy az esőket jó nézni a magasból, még ha viharban néha ki is leng az épület.

A Blikk közölt riportot Szolnokról a Jubileumi téren álló közel 50 éves és 81 méter magas toronyházról. A lap munkatársai becsöngettek, és a legfelső, azaz a huszonkettedik lakóemeleten ajtót nyitott nekik Béresné Erzsébet, aki az ország egyik legmagasabban lévő lakásában él.

Fotó: Fortepan / Magyar Rendőr

Fotó: Fortepan / Magyar Rendőr

“Mi eredetileg a Szolnoktól ötven kilométerre lévő Jászdózsán éltünk, mozdonyvezető fiam akart itt, a városban lakni. Amikor aztán megmutatta, melyik lakást szemelte ki, nyeltünk egy nagyot, nem erre számítottunk, de az igaz, a munkahelyéről, a pályaudvarról tényleg két perc alatt hazaér – mesélte a lapnak a költözésről Erzsi néni, aki akkor lett a szolnoki toronyház lakója, amikor a férje meghalt és eladta a családi házukat. – Nem sokkal azután, hogy ideköltöztem, nagy vihar csapott le a városra. Egyszer csak csöng a telefon, a fiam az. Anya, elfelejtettem szólni, hogy viharban a ház kileng, ott fönt, nálad akár fél méterre is’. Én addig csak azt láttam, hogy mozog a csillár, nem értettem, mitől lehet.”

Erzsi néni a magasan fekvő lakás hátrányairól is mesélt. Nyáron meleg van, légkondi kell, ott is hallatszik az utcazaj. “Viszont az fantasztikus, meddig ellátni, imádom a viharok alatt a lezúduló esőfüggönyt, a cikázó villámokat bámulni – tette hozzá. – Augusztus huszadikán viszont át szokott hívni a szembe szomszédom, a tűzijátékot az ő oldaláról lehet megcsodálni.”

Erzsi néni elmondta, hogy gyakran elromlik egyik vagy másik lift, de olyan csak egy áramszünet alatt fordult elő, hogy egyik sem működött, Erzsi néni ekkor lelépcsőzött, de a lapnak elmondta, hogy már akkor tudta, fel csak akkor megy, ha újra lesz áram.

A házban amúgy összesen három lift van. Erzsi néniről képek a Blikk cikkében

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top