nlc.hu
Életmód

Toronyház, csak nőknek

Épül a toronyház, ahol csak nők lakhatnak

Nyugat-Londonban épül az a toronyház, melynek 102 lakását csak egyedülálló nők bérelhetik ki.

Meglepő tervvel állt elő egy befektetőcsoport. A The Sun híre szerint az ingatlanfejlesztők célja, hogy a nők igényeinek megfelelő otthont tervezzenek. Minden lakásnak nagy erkélye lesz és azt ígérik, a kevésbé tehetősek számára is megfizethetőek lesznek az ingatlanok.

Hogy mit jelent a nőknek tervezett otthon? Valamivel alacsonyabb konyhai munkafelületeket és a szellőztetésre való gondos odafigyelést, hogy biztosítsák a menopauza alatt a nők kényelmét – mondta a fejlesztő WPH tulajdonosa.

Idős nő kinéz az ablakon

Csak nők bérelhetik majd ki a lakásokat (Fotó: Getty Images)

Férfiak csak akkor lakhatnak majd az épületben, ha valamelyik bérlőnő társai lesznek. Az egyetlen módja annak, hogy a bérlő férfi legyen, ha egy női bérlő felnőtt gyermeke, és egy későbbi időpontban örökli a bérleti jogot.

A WPH vezérigazgatója, Tracey Downie elmondta, hogy a fejlesztés olyan nőknek ad otthont, akik „jövedelmi szintjük vagy kiszolgáltatottságuk miatt nem engedhettek meg maguknak jó megfizethető lakást”.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top