nlc.hu
Életmód

Ez minden idők legfurább oltási kampánya

Elképesztő: bandavezérek biztatnak oltásra Új-Zélandon

Kőkemény maori bandavezérek készítettek közös videót a YouTube-ra arról, milyen fontos a koronavírus vakcina, és miért érdemes bevállalni.
Elképesztő: bandavezérek biztatnak oltásra Új-Zélandon

Nem mindennapi oltási kampányvideóval állt elő hét új-zélandi bandavezér. A maori közösségben fontos szerepet betöltő vezérek az ország négy legnagyobb utcai bandáját vezetik, és ugyan sokszor egymás ellen harcolnak, ezúttal egy közös ügyért, az oltások felvételéért fogtak össze – írja a 444.

A bandavezéreket az új-zélandi kormány maori tagja, Willie Jackson kereste meg. A tárgyalás után a főnökök készítettek egy-egy videót a saját közösségüknek, és ebből vágott össze Jackson egy közös videót, ami felkerült a YouTube-ra.

A videóban a Mongrel banda főnöke, Harry Tam arról beszél, hogy az oltakozás nem a bandák, hanem a családok ügye.

Itt nem arról van szó, hogy a kormány mondja meg nekünk, hanem arról, hogy a szakértők mondják meg a kormánynak, hogy oltassuk be magunkat, és ezzel megvédjük magunkat

– magyarázza. Új-Zélandon jelenleg 3634 koronavírusos esetet tartanak számon, a fertőzöttek hetven százaléka a maori közösségből kerül ki, akik azonban csak a népesség huszonhét százalékát teszik ki. A hagyományos utakon nehéz őket elérni, ezért is fontos, hogy a bandavezérek ilyen formában üzentek nekik. A maori közösség 72 százaléka kapott már legalább egy oltást, és a vírust már legalább három banda tagjai között kimutatták.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top