nlc.hu
Életmód

Kötelező oltás bevezetése két kerületben

Két fővárosi polgármester kötelezővé tette az oltást

A XII. és a XVI. kerület polgármestere előírta a koronavírus-vakcinát az önkormányzat dolgozóinak.
Koronavírus-oltás

Miután a múlt héten Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter bejelentette, hogy a magyarországi cégek kötelezővé tehetik az oltást a dolgozóik számára, az önkormányzatok sorra jelentik be, hogy előírják-e a koronavírus-vakcinát az alkalmazottaiknak.

A Telex most azt írja, eddig két budapesti önkormányzat döntött arról, hogy előírja az oltást.

  • A XII. kerületben Pokorni Zoltán polgármester kedden elrendelte a koronavírus elleni védőoltás kötelező igénybevételét a Hegyvidéki Polgármesteri Hivatalnál foglalkoztatottak számára. Az első dózist – egydózisú vakcinánál a védőoltást – december 15-ig kell felvenni.
  • A XVI. kerület polgármestere is elrendelte a kötelező védőoltást, amit december 20-ig minden önkormányzati intézményben dolgozónak fel kell vennie, legyen hivatali, bölcsődei, óvodai, szociális vagy őrszolgálati dolgozó.

Más önkormányzatoknál azonban nem tervezik kötelezővé tenni az oltást, így döntöttek például Székesfehérváron, Debrecenben és Újpesten.

(Kiemelt kép: MTI/Rosta Tibor)

További hírek a járványról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top