nlc.hu
Életmód

Kötelező koronavírus-oltás az állami szférában

Megbénulhat a rendőrség, ha bevezetik a kötelező oltást

A létszámhiány hatalmas gondokat okoz majd a szakszervezetek szerint.
Rendőrség

A rendőrségnél súlyos létszámhiány lehet a következménye a kötelező koronavírus elleni védőoltás elrendelésének a szakszervezetek szerint – jelenti az RTL Híradó. A Belügyminisztériumban viszont semmi ilyesmire nem számítanak; ők úgy tudják, a rendőrségen belül 68,9 százalékos az átoltottság, nem okozhat gondot tehát a létszámhiány. Gulyás Gergely államtitkár sajtótájékoztatón elmondta: azért van szükség a rendeletre, mert az átoltottság az uniós átlag alatt van. Az állami szférában mindenhol kötelező lesz a védőoltás, így a rendőrségen is. A Belügyi, Rendvédelmi és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete szerint most sincs elég rendőr, ha sok kolléga egy év fizetés nélküli szabadságra megy emiatt, végképp nem lesz, aki elvégezze a munkát. A Független Rendőr Szakszervezet titkára szerint ez arra lesz jó, hogy leszereltessék magukat azok, akik eddig is távozni szerettek volna, de a vészhelyzet miatt nem tudtak. 

A versenyszférában Mészáros Lőrinc cégcsoportja már bejelentette, hogy nem írják elő az oltást, a többség azonban egyelőre kivár. A kereskedelmi alkalmazottak érdekképviselete szerint, ha a dolgozóktól elvárják az oltást, akkor kérjék a vevőktől is. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top