nlc.hu
Életmód

A Lidl és a Tesco nem kér a kötelező oltásból

A Lidl és a Tesco nem teszi kötelezővé a védőoltást a dolgozóiknak

Úgy tűnik, nem fog átütő eredményt elérni az a kormánydöntés, ami szerint a munkáltatók fizetés nélküli szabadságra küldhetik azokat a dolgozóikat, akik nem oltatják be magukat Covid ellen. A cégek félnek a munkaerőhiánytól, nem szívesen válnak meg a dolgozóiktól.

A legnagyobb hazai vállalatoknál javában folyik a gondolkodás arról, kötelezővé tegyék-e a védőoltást a dolgozóik számára. A MOL-nál és az OTP-nél még folynak az egyeztetések, de akadnak olyan vállalatok is, ahol már megszületett a döntés. Például a Richternél, ahol bevezetik a kötelező védőoltást, de egy gyógyszergyártásról ismert cégtől ez talán kevésbé meglepő lépés. Ennek ellenére a TEVA mégsem él a lehetőséggel, inkább a maszkviselést és a távolságtartást választják, az Egisnél pedig folyik az egyeztetés a témában. A Lidl és a Tesco Global úgy döntött, nem kötelezik védőoltásra a nekik dolgozókat, és korábban már a Mészáros Csoport is ugyanígy döntött – derül ki a Népszava cikkéből.

A Lidl és a Tesco nem teszi kötelezővé a védőoltást a dolgozóiknak

A Lidl és a Tesco dolgozóinak nem lesz kötelező az oltás (Fotó: Pixabay)

Mészáros Melinda, a Liga Szakszervezetek elnöke szerint a legtöbb cég inkább a pozitív megerősítésben hisz, inkább felvilágosítják, rábeszélik dolgozóikat az oltásra, és nem teszik kötelezővé azt, tartva az esetleges munkaerőhiánytól.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top